PRODAJALNA V LJUBLJANI JE ODPRTA (Peruzzijeva 84b): pon in sre: 13-18, tor in čet: 8-15

‘Adam’ Alocasia macrorrhiza

32.00 

Živjo, sem Adam in verjetno si zame že slišal/a. Priljubljen sem zaradi svojih ogromnih zelenih listov, ki v prostor vnesejo pravo džungelsko vzdušje. Najbolje od vsega je to, da rastem hitro in da nisem zahteven glede nege.

Izvor: Azija

Ni na zalogi

Obvestilo o novi zalogiSeznam želja

Opis

‘Adam’ Alocasia macrorrhiza

NEGA

Zemlja: Zračna in odtočna (mešanica zemlje, šote in perlita). Rad se stiskam v manjših lončkih, tako da me ni potrebno presajati prepogosto.
Svetloba: Svetlo mesto z indirektno svetlobo.
Zalivanje: Raje imam, da je zemlja bolj suha, saj imam veliko vode shranjene v steblu. Ko povesim stebla, ti dam znak, da me moraš dobro zaliti.
Gnojenje: Mešanica tekočega gnojila pomladi in poleti. (Pogostost gnojenja je odvisna od vrste gnojila, prilagodi jo glede na navodila zapisana na embalaži izdelka, ki ga uporabljaš).
Okolje: Toplo (16-25 stopinj).
Toksičnost: Zelo toksična (ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem). 
Bolezni in škodljivci: Na meni se lahko pojavijo škodljivci kot so volnate uši, pršice prelke in kaparji. Normalno je, da vsake toliko časa povesim katerega izmed listov, da odmre, saj si s tem naredim prostor za nove.

Višina: 55 cm
Premer lonca: 17 cm

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Ker je vsaka rastlina unikatna, so možne manjše variacije. Med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, variegaciji, številu listov, vej, cvetov, itd. …

Vse rastline so primarno v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

Dodatki

×

Cart