PRODAJALNA V LJUBLJANI JE ODPRTA (Peruzzijeva 84b): pon in sre: 13-18, tor in čet: 8-15

Aeschynanthus ‘Twister’ (outlet)

8.00 

Sem Aeschynanthus ‘Twister’, poimenovan seveda po svojem vdezu, saj so moji listki tako prepleteni med sabo, da so videti ujeti v tornado. Imam pa še eno ime, mogoče manj strašljivo. Kličejo me tudi ‘Lipstick Plant’ in sicer zaradi oblike mojih cvetov, ki so ozki, v obliki tube in rdeče oranžnih barv kot klasična šminka. Katero ime bom nosil pri tebi doma? 😉

Izvor: Malezija, jugovzhodna Azija

 

Ni na zalogi

Obvestilo o novi zalogiSeznam želja

Opis

Aeschynanthus ‘Twister’ (outlet)

NEGA

Zemlja: Zračna in odtočna (mešanica zemlje in perlita).
Svetloba: Svetlo mesto z indirektno svetlobo, rad imam tudi nekaj ur direktne sončne svetlobe (jutranje ali večerne).
Zalivanje: Zalij me, ko je zgornja polovica zemlje suha.
Gnojenje: Mešanica tekočega gnojila vsak mesec od spomladi do jeseni.
Okolje: Idealno med 18 in 27 stopinj, ne pod 16 stopinj. Potrebujem bolj vlažno okolje in ne maram prepiha. Ker sem tropska rastlina, imam rad vlago, zato me tu in tam le poškropi z vodo.
Toksičnost: Netoksičen. Ob zaužitju sicer lahko pride do slabosti in bruhanja. (Ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem).
Bolezni in škodljivci: Ne zalivaj me preveč, saj sem nagnjen h koreninski gnilobi in nekaterim vrstam plesni. Če se moji listki zgubajo, sem premalo zalit, če začnejo odpadati, mi manjka vlage. Če pa izgubijo barvo in so na otip mlahavi, sem zalit preveč. Lahko me napadejo škodljivci, kot so tripsi, pršice in uši.

 

 

Višina rastline v sadilnem lončku: 22 cm
Premer lonca: 11 cm

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Ker je vsaka rastlina unikatna, so možne manjše variacije. Med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, variegaciji, številu listov, vej, cvetov, itd. …

Vse rastline so primarno v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

Dodatki

×

Cart