PRODAJALNA V LJUBLJANI JE ODPRTA (Peruzzijeva 84b): pon in sre: 13-18, tor in čet: 8-15
Akcija!

Alocasia azlanii

164.00  132.00 

Sem ena izmed zelo redkih rastlin, saj so me šele nedavno začeli kultivirati. Vsekakor sem edinstvenega videza; novi listki se odvijajo počasi in se barvajo zeleno z vijoličnimi ali rdečimi žilicami. Ko listki odraščajo, postanejo svetleče voskasti in temno zelene barve z vijoličnimi ali rdečimi žilicami, svetlo zeleno obrobo in vijolično obarvano zadnjo stranjo lista.

Izvor: Borneo

Na zalogi

Seznam želja
Šifra: 0713 Kategorije: , ,

Opis

Alocasia azlanii

NEGA

Zemlja: Bogata, a zračna in odtočna (mešanica zemlje, šote in perlita, v katero lahko dodaš tudi lubje za orhideje). Rada se stiskam v manjših lončkih, tako da me ni potrebno presajati prepogosto.
Svetloba: Svetlo mesto z indirektno svetlobo.
Zalivanje: Počakaj, da se vrhnji sloj zemlje izsuši, preden me zaliješ. Pozimi, ko počivam, me zalivaš manj.
Gnojenje: Mešanica tekočega gnojila pomladi in poleti. (Pogostost gnojenja je odvisna od vrste gnojila, prilagodi jo glede na navodila, zapisana na embalaži izdelka, ki ga uporabljaš).
Okolje: Toplo (18-24 stopinj). Potrebujem veliko vlage v zraku (vsaj 60%), zato priporočam škopljenje. Ne maram prepiha.
Toksičnost: Zelo toksična. (Ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem).
Bolezni in škodljivci: Na meni se lahko pojavijo škodljivci, kot so pršice prelke in listne uši. Lahko se me poloti koreninska gniloba, če bom preveč zalita.

Višina rastline v sadilnem lončku: 30 cm
Premer lonca: 15 cm

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Ker je vsaka rastlina unikatna, so možne manjše variacije. Med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, variegaciji, številu listov, vej, cvetov, itd. …

Vse rastline so primarno v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

Dodatki

×

Cart