PRODAJALNA V LJUBLJANI JE ODPRTA (Peruzzijeva 84b): pon in sre: 13-18, tor in čet: 8-15

Alocasia ‘Black Velvet’ mini

13.00 

Če si želiš zares ‘žlahtne’ rožice, sem prava izbira. Moji nepozabni listki dajejo videz temnega, a mehkega žameta, prepletenega s srebrnimi žilicami. Zaenkrat sem še majčkena, a bom hitro zrastla, lahko tudi do pol metra v višino.

Izvor: Borneo

Na zalogi

Seznam želja
Šifra: 0635 Kategoriji: ,

Opis

Alocasia Reginula – Alocasia ‘Black Velvet’ mini

NEGA

Zemlja: Zračna in odtočna (mešanica zemlje, šote in perlita, v katero lahko dodaš tudi lubje za orhideje). Rada se stiskam v manjših lončkih, tako da me ni potrebno presajati prepogosto.
Svetloba: Svetlo mesto z indirektno svetlobo.
Zalivanje: Počakaj, da se zemlja popolnoma izsuši, preden me zaliješ.
Gnojenje: Mešanica tekočega gnojila pomladi in poleti. (Pogostost gnojenja je odvisna od vrste gnojila, prilagodi jo glede na navodila, zapisana na embalaži izdelka, ki ga uporabljaš).
Okolje: Toplo (16-25 stopinj). Potrebujem veliko vlage v zraku, zato priporočam škopljenje (vsaj enkrat na teden). Ne maram prepiha.
Toksičnost: Zelo toksična. (Ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem).
Bolezni in škodljivci: Na meni se lahko pojavijo škodljivci, kot so pršice prelke. Sicer sem precej odporna na škodljivce. Lahko se me poloti koreninska gniloba, če bom preveč zalita.

Višina: 11 cm
Premer lonca: 5,5 cm

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Ker je vsaka rastlina unikatna, so možne manjše variacije. Med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, variegaciji, številu listov, vej, cvetov, itd. …

Vse rastline so primarno v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

Dodatki

×

Cart