PRODAJALNA V LJUBLJANI JE ODPRTA (Peruzzijeva 84b): pon in sre: 13-18, tor in čet: 8-15

Alocasia Wentii

18.00 

Sem izjemno vitka in elegantna rastlina iz tropskega podnebja. Spodnje strani mojih listov krasi temno vijolična, skoraj črna barva. Ko sem preveč zalita, začnem tudi jokati (izločam kaplice iz listov).

Izvor: Azija

Na zalogi

Seznam želja
Šifra: 0028-1-1-1-1-3-2-1-1 Kategoriji: ,

Opis

Alocasia Wentii

NEGA

Zemlja: Zračna in odtočna (mešanica zemlje, šote in perlita). Rada se stiskam v manjših lončkih, tako da me ni potrebno presajati prepogosto.
Svetloba: Svetlo mesto z indirektno svetlobo.
Zalivanje: Raje imam, da je zemlja bolj suha, saj imam veliko vode shranjene v steblu. Ko povesim stebla, ti dam znak, da me moraš dobro zaliti.
Gnojenje: Mešanica tekočega gnojila pomladi in poleti. (Pogostost gnojenja je odvisna od vrste gnojila, prilagodi jo glede na navodila, zapisana na embalaži izdelka, ki ga uporabljaš).
Okolje: Toplo (16–25 stopinj), potrebujem veliko vlage v zraku, zato priporočam škopljenje (vsaj enkrat na teden).
Toksičnost: Zelo toksična. (Ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem). 
Bolezni in škodljivci: Na meni se lahko pojavijo škodljivci, kot so volnate uši, pršice prelke in kaparji. Normalno je, da vsake toliko časa povesim katerega izmed listov, da odmre, saj si s tem naredim prostor za nove.

Višina rastline v sadilnem lončku: 30–40 cm
Premer lonca: 14 cm

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Ker je vsaka rastlina unikatna, so možne manjše variacije. Med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, variegaciji, številu listov, vej, cvetov, itd. …

Vse rastline so primarno v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

Dodatki

×

Cart