PRODAJALNA V LJUBLJANI JE ODPRTA (Peruzzijeva 84b): pon in sre: 13-18, tor in čet: 8-15

Calathea orbifolia (M)

16.00 

Moji veliki, bolj okroglasti listi so temnejših zelenih barv s svetlejšimi progastimi trakovi belkastih ali celo srebrnkastih tonov. Ker prihajam iz deževnega gozda, mi je vlaga in nedirektna svetloba zelo pomembna. Med calatheami sem znana po tem, da rastem precej hitro in sem tudi ena izmed največjih: v širino se razširim do 30 cm, dosežem pa lahko kar meter višine!

Izvor: Bolivija

 

Na zalogi

Seznam želja
Šifra: 0501 Kategorije: , ,

Opis

Calathea orbifolia

NEGA

Zemlja: Zračna zemlja – mešanica humusa, kokosove šote in perlita.
Svetloba: Svetlo mesto z nedirektno svetlobo. Če bom izpostavljena direktnemu soncu, se bodo moji listki opekli in porjaveli.
Zalivanje: Nenehno nekoliko vlažna zemljo, v zimskem času se lahko zgornji sloj zemlje tudi posuši. Če name pozabiš za kratek čas, oprostim, če me ne zaliješ dlje časa, bom robove listkov obarvala rjavo.
Gnojenje: Mešanica tekočega gnojila pomladi in poleti. (Pogostost gnojenja je odvisna od vrste gnojila, prilagodi jo glede na navodila, zapisana na embalaži izdelka, ki ga uporabljaš).
Okolje: Toplo in vlažno. Ne maram prepiha. Prija mi, če me škropiš z vodo. Mogoče imaš prostor zame v kopalnici?
Toksičnost: Netoksična (ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem).
Bolezni in škodljivci: Če bom izpostavljena direktnemu soncu ali suhemu zraku, se bodo robovi listov začeli sušiti in bom izgubila barvo.

 

Višina rastline v sadilnem lončku: 25 cm
Premer lonca: 12 cm

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Ker je vsaka rastlina unikatna, so možne manjše variacije. Med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, variegaciji, številu listov, vej, cvetov, itd. …

Vse rastline so primarno v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

×

Cart