PRODAJALNA V LJUBLJANI JE ODPRTA (Peruzzijeva 84b): pon in sre: 13-18, tor in čet: 8-15

Cereus repandus ‘Florida’

16.00 

Sem eden izmed res posebnih kaktusov in sicer iz dveh razlogov. Prvi so moji cvetovi, ki jih poženem enkrat na leto, seveda poleti, ampak le za eno noč, ha! Drugi razlog pa so višave, o višave! V naravi rastem res divje, tudi do deset metrov, si predstavljaš? Sicer nič ne obljubim, ampak če zame dobro poskrbiš, se bom tudi pri tebi doma potrudil doseči te višave.

Izvor: Florida

 

 

Ni na zalogi

Obvestilo o novi zalogiSeznam želja

Opis

Cereus repandus ‘Florida’

NEGA

Zemlja: Zamlja za kaktuse.
Svetloba: Zelo sončna lega.
Zalivanje: Samo, ko se celotna zemlja izsuši. Pozimi me zalivaš še manj. Najbolje, da vodo vliješ v podstavek in si sam vsrkam, kar potrebujem. Ostalo vodo odliješ. Začneš lahko tako, da me zaliješ enkrat na mesec. Če sem na zelo močnem soncu, vmes preveriš in me po potrebi zaliješ tudi večkrat.
Gnojenje: Ni potrebno. Le ko me presadiš, mi lahko nakloniš malo blage mešanice tekočega gnojila. (Pogostost gnojenja je odvisna od vrste gnojila, prilagodi jo glede na navodila zapisana na embalaži izdelka, ki ga uporabljaš).
Okolje: Toplo (nad 20 stopinj) in suho. Čez poletje lahko uspevam tudi zunaj na soncu ali v senci.
Toksičnost: Netoksičen – tudi če bi bil, moje konice prestrašijo vsakogar, ki bi me želel ugrizniti!
Bolezni in škodljivci: Ne zalivaj me preveč, saj sem nagnjen h koreninski gnilobi.

 

Višina: 10 cm
Premer lonca: 10 cm

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Ker je vsaka rastlina unikatna, so možne manjše variacije. Med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, variegaciji, številu listov, vej, cvetov, itd. …

Vse rastline so primarno v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

Dodatki

×

Cart