PRODAJALNA V LJUBLJANI JE ODPRTA (Peruzzijeva 84b): pon in sre: 13-18, tor in čet: 8-15

Črna Kala (gomolj)

8.00 

Ko me prejmeš v obliki gomolja, najprej preveri, ali je na gomolju kaj posušenega oz. odmrlega tkiva. Tega odstraniš, preden me posadiš. Najboljši čas za posaditev je april. Za zasaditev izbereš humusno bogato, a hkrati dobro odtočno zemljo. Vanjo izkoplješ luknjo, globoko približno 20 do 30 cm, in enako tudi široko. Vanjo vsuješ približno 10 cm bogatega humusa ali gnoja, ki ga tudi močno zaliješ ter nato posadiš čebulico na približno 15 cm globine. Pozimi je potrebno zavarovati gomolj, da ne zmrne. Preprosto ga izkoplješ in shraniš v hladnem prostoru brez zmrzali.

 

Na zalogi

Seznam želja
Šifra: 0680-1 Kategorije: , ,

Opis

Črna Kala (gomolj)

NEGA

Zemlja: S humusom bogata in dobro odtočna zemlja. V gredico lahko dodamo nekaj kamenja za boljšo odtočnost.
Svetloba: Sončno ali delno sončno mesto.
Zalivanje: Rada imam konstantno vlažno zemljo, a ne premokro, tako da bi moje korenine stale v vodi. Če me posadiš spomladi, imam rada bolj vlažno zemljo predvsem v prvi polovici poletja, ko intenzivno rastem. Zalivaš me zjutraj ali zvečer.
Gnojenje: Prvič me pognojiš ob posaditvi in sicer pod čebulico natrosiš približno 10 cm široko plast bogatega humusa ali gnoja. (Pogostost gnojenja je odvisna od vrste gnojila, prilagodi jo glede na navodila zapisana na embalaži izdelka, ki ga uporabljaš).

Okolje: Tople spomladanske temperature.
Toksičnost: Toksična. (Ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem).
Bolezni in škodljivci: Lahko me obiščejo različni večji vrtni hrošči, polži, ličinke majskega hrošča in resar.

 

 

×

Cart