PRODAJALNA V LJUBLJANI JE ODPRTA (Peruzzijeva 84b): pon in sre: 13-18, tor in čet: 8-15

Curcuma alismatifolia ‘Siam swing’

21.00 

Sem čudovita tropska cvetoča rastlina, ki ti okrasim notranje prostore, v toplih poletnih dneh pa me lahko prestaviš tudi na balkon ali teraso. Moji cvetovi marsikoga spominjajo na elegantne tulipane, čeprav si z njimi nisem v sorodu. Ob mojem imenu verjetno najprej pomisliš na kurkumo, dišečo začimbo, ki se pridobiva iz mojih koreninic. Vendar ne iz teh koreninic, jaz sem zgolj okrasna rastlina. Tudi z mojimi listki, stebli in cvetovi previdno, saj sem toksična in zato mačjim ali pasjim trebuščkom nič kaj prijazna rastlina.

Izvor: Laos, Tajska, Kambodža

Na zalogi

Seznam želja
Šifra: 2010 Kategorije: , ,

Opis

Curcuma alismatifolia ‘Siam swing’

NEGA

Zemlja: Zračna in odtočna (mešanica zemlje, perlita, kokosove šote in lubja za orhideje).
Svetloba: Zelo svetlo mesto, vendar brez direktne sončne svetlobe.
Zalivanje: Najraje imam nenehno nekoliko vlažno zemljo. Suše ne prenašam dobro. Spomladi in poleti me zalivaš več, pozimi, ko počivam, me zalivaš manj, lahko me le malo poškropiš. Tudi takrat naj moja zemlja nikoli ne bo čisto suha.
Gnojenje: V času cvetenja enkrat mesečno z nežno mešanico gnojila. (Pogostost gnojenja je odvisna od vrste gnojila, prilagodi jo glede na navodila, zapisana na embalaži izdelka, ki ga uporabljaš). Ko počivam, me ne gnojiš.

Okolje: Vsaj 21 stopinj in več (rada imam toplo okolje), preferiram rahlo višjo zračno vlago. Pozimi, ko počivam, me prestaviš v hladnejši prostor.
Toksičnost: Toksična. (Ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem).
Bolezni in škodljivci: Na meni se lahko pojavijo škodljivci, kot so volnate uši, resarji, pršice prelke in kaparji.

 

Višina rastline v sadilnem lončku: 45–65 cm
Premer lonca: 15 cm

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Ker je vsaka rastlina unikatna, so možne manjše variacije. Med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, variegaciji, številu listov, vej, cvetov, itd. …

Vse rastline so primarno v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

Dodatki

×

Cart