DOSTAVA Z VKLJUČENO GRELNO BLAZINICO

Dracaena fragrans ‘Malaika’

6.00 

Sem mala in luštna dracena, idealna za tiste, ki si želite nezahtevne rastline in boste mogoče kdaj tudi malo pozabili name. Moje ime dracena izhaja iz Grške besede drakaina, ki pomeni ‘zmajevka’, saj lahko na steblih najdeš rdečkasto smolo, ki spominja na zmajevo kri. Včasih so to smolo uporabljali za zobne paste, barvila in zdravila, ponekod pa jo uporabljajo še danes.

Izvor: Indijsko otočje

Na zalogi

Seznam želja

Opis

Dracaena fragrans ‘Malaika’ 

NEGA

Zemlja: Zračna in odtočna (mešanica zemlje, šote in perlita).
Svetloba: Svetlo mesto z indirektno svetlobo.
Zalivanje: Zalij me, ko se zgornja plast zemlje izsuši. Potrebujem manj vode kot večina ostalih zelenih sobnih rastlin. Ker sem občutljiva na floride v vodi, imam raje filtrirano vodo.
Gnojenje: Blaga mešanica tekočega gnojila od pomladi do jeseni. (Pogostost gnojenja je odvisna od vrste gnojila, prilagodi jo glede na navodila zapisana na embalaži izdelka, ki ga uporabljaš).
Okolje: Sobna temperatura in višja zračna vlaga (prija mi pršenje vode po listih).
Toksičnost: V primeru zaužitja strupena za domače živali (ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem).
Bolezni in škodljivci: Dracene veljamo za bolj odporne zelene rastline. Vseeno se lahko na meni pojavijo škodljivci kot so volnate uši, pršice prelke in kaparji.

 

Višina: 12 cm
Premer lonca: 6 cm

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Ker je vsaka rastlina unikatna, so možne manjše variacije. Med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, variegaciji, številu listov, vej, cvetov, itd. …

Vse rastline so primarno v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

×

Košarica