PRODAJALNA V LJUBLJANI JE ODPRTA (Peruzzijeva 84b): pon in sre: 13-18, tor in čet: 8-15

Ficus Elastica ‘Robusta’

13.00 

Pogost, a nikoli dolgočasen! Obstajam v veliko variacijah debelejših listov, ki jih krasijo različni vzorci. Za mojo ‘Robusta’ različico so značilni temno zeleni toni, ki krasijo svetleče liste. Za rast ne zahtevam veliko, tako da sem primeren tudi za začetnike.

 

Izvor: Malezija, Sumatra in Java

 

Na zalogi

Seznam želja
Šifra: 0028-1 Kategorije: , ,

Opis

Ficus Elastica ‘Robusta’

NEGA

Zemlja: Zračna in odtočna (mešanica zemlje, perlita in kokosove šote).
Svetloba: Svetlo mesto z indirektno svetlobo.
Zalivanje: Zalij me, ko se zemlja izsuši.
Gnojenje: Mešanica tekočega gnojila pomladi in poleti. (Pogostost gnojenja je odvisna od vrste gnojila, prilagodi jo glede na navodila zapisana na embalaži izdelka, ki ga uporabljaš).
Okolje: Nad 18 stopinj. Ne maram prepiha. Rad imam višjo zračno vlago. Prija mi tudi pršenje vode po listih.
Toksičnost: Toksičen. (ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem).
Bolezni in škodljivci: Ne zalivaj me preveč, saj sem nagnjen h koreninski gnilobi (prvi pokazatelj je odpadanje listov). Na meni se lahko pojavijo škodljivci kot so volnate uši, resarji, pršice prelke in kaparji.

 

Višina: 25–35 cm
Premer lonca: 13 cm

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Ker je vsaka rastlina unikatna, so možne manjše variacije. Med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, variegaciji, številu listov, vej, cvetov, itd…

Vse rastline so primarno v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

Dodatki

×

Cart