PRODAJALNA V LJUBLJANI JE ODPRTA (Peruzzijeva 84b): pon in sre: 13-18, tor in čet: 8-15

Figa Ficus carica

7.00 

Sem navadna figa, široko priljubljena in znana po slastnih sadežih. Sicer me lahko prepoznaš tudi po značilni obliki listkov, znanih že iz biblijskih časov. Pozno spomladi in poleti me lahko postaviš na svež zrak, konec sezone pa me le spravi na toplo, saj zimskih temperatur ne prenašam najbolje.

Izvor: Mediteran

 

 

Ni na zalogi

Obvestilo o novi zalogiSeznam želja

Opis

Figa Ficus carica

NEGA

Zemlja: Bogata, a zračna in odtočna (mešanica zemlje, perlita in kokosove šote).
Svetloba: Zelo svetlo mesto, a z indirektno svetlobo. Večerno ali jutranje sonce mi sicer ustreza.
Zalivanje: Zalij me, ko se vrhnji sloj zemlje izsuši. Če je zemlja še vlažna, me ni potrebno ponovno zaliti. Če povesim listke, me moraš zalivati več. 
Gnojenje: Mešanica tekočega gnojila pomladi in poleti. (Pogostost gnojenja je odvisna od vrste gnojila, prilagodi jo glede na navodila, zapisana na embalaži izdelka, ki ga uporabljaš).
Okolje: Kot mediteranska rastlina imam rada toploto in svetlobo. Pozimi zdržim nekaj mrazu, vendar ne pod 15 stopinj.
Toksičnost: Rahlo toksična, predvsem sok v listih lahko povzoča reakcije. (Ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem).
Bolezni in škodljivci: Ne zalivaj me preveč, saj sem nagnjena h koreninski gnilobi (prvi pokazatelj je odpadanje listov). Na meni se lahko pojavijo škodljivci, kot so volnate uši, resarji, pršice prelke in kaparji.

 

Višina rastline v sadilnem lončku: 50–70 cm
Premer lonca: 17 cm

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Ker je vsaka rastlina unikatna, so možne manjše variacije. Med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, variegaciji, številu listov, vej, cvetov, itd. …

Vse rastline so primarno v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

×

Cart