PRODAJALNA V LJUBLJANI JE ODPRTA (Peruzzijeva 84b): pon in sre: 13-18, tor in čet: 8-15

Limona

43.00 

Verjetno sem najbolj znana vrsta citrusov, sicer že tisočletja prisotna v kulturi in kulinariki. Grška legenda pravi, da sem bila ena izmed sadežev v Herini doti, ko se je poročila z bogom Olimpa, Zevsom – vse od takrat sem znana kot ‘zlati’ sadež. Če me želiš imeti doma, pridem iz Džungle naravnost k tebi, kjer bom uspevala na balkonu, terasi ali sončnem notranjem delu in te razveseljevala s svojim zlatim bogastvom 😉

Izvor: južna Azija

Ni na zalogi

Obvestilo o novi zalogiSeznam želja

Opis

Limona ‘Citrus x limon’

NEGA

Zemlja: Zračna in predvsem dobro odtočna (mešanica zemlje, perlita in kokosove šote).
Svetloba: Svetlo mesto z direktno, tudi nedirektno svetlobo. Potrebujem približno 6 ur sončne osvetlitve dnevno.
Zalivanje: Zalij me, ko se vrhnji sloj zemlje izsuši. Rada imam redno zalivanje, a ne preveč. Če so moje korenine neprestano namočene, me napade gniloba. Odvečna voda ne sme ostajati v podstavku. Zalivaš me z mehko vodo, npr. z deževnico ali postano vodo.
Gnojenje: Mešanica tekočega gnojila pomladi in poleti. (Pogostost gnojenja je odvisna od vrste gnojila, prilagodi jo glede na navodila, zapisana na embalaži izdelka, ki ga uporabljaš).
Okolje: Kot mediteranska rastlina imam rada toploto in veliko sonca. Uspevam na temperaturi med 12 in 29 stopinj. Ne maram prepiha. Poleti sem rada zunaj, pozimi pa me je potrebno prestaviti na toplo. Zdržim nekaj mrazu, vendar ne pod 15 stopinj.
Toksičnost: Plodovi so toksični za hišne ljubljenčke, predvsem mačke. (Ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem). 
Bolezni in škodljivci: Ne zalivaj me preveč, saj sem nagnjen h koreninski gnilobi (prvi pokazatelj je odpadanje listov). Lahko me napadejo škodljivci, kot sta kapar in volnata uš.

 

Višina rastline v sadilnem lončku: 50–70 cm
Premer lonca: 19 cm

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Ker je vsaka rastlina unikatna, so možne manjše variacije. Med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, variegaciji, številu listov, vej, cvetov, itd. …

Vse rastline so primarno v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

×

Cart