PRODAJALNA V LJUBLJANI JE ODPRTA (Peruzzijeva 84b): pon in sre: 13-18, tor in čet: 8-15

Livistona Rotundifolia

18.00 

Sem manjša vrsta palme, znana tudi pod imenom namizna ali pahljačasta palma. Sem zelo preprosta in nezahtevna rastlina in oprostim tudi, če včasih pozabiš name. Kot takšna sem prava izbira za začetnike in vse, ki so pogosto na poti, saj brez težav dlje časa zdržim sama doma.

Izvor: jugovzhodna Azija in Nova Gvineja

 

Ni na zalogi

Obvestilo o novi zalogiSeznam želja

Opis

Livistona Rotundifolia

NEGA

Zemlja: Dobro prepustna mešanica zemlje (humus, kokosova šota, perlit).
Svetloba: Zelo svetlo mesto z indirektno sončno svetlobo.
Zalivanje: Čeprav imam rada več vode kot nekatere druge palme, vseeno med zalivanjem počakaj toliko, da se zgornja plast zemlje izsuši.
Gnojenje: Mešanica tekočega gnojila čez pomlad in poletje. (Pogostost gnojenja je odvisna od vrste gnojila, prilagodi jo glede na navodila zapisana na embalaži izdelka, ki ga uporabljaš).
Okolje: Nad 21 stopinj. Poleti mi zadostuje običajna zračna vlaga, pozimi pa me je fino redno škropiti z vodo, saj je zrak v kurilni sezoni zelo suh.
Toksičnost: Netoksična. (Ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem.)
Bolezni in škodljivci: Ne zalivaj me preveč, saj sem nagnjena h koreninski gnilobi. Na meni se lahko pojavijo škodljivci kot so volnate uši, resarji, pršice prelke in kaparji.

 

Višina: 30-40 cm
Premer lonca: 12 cm

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Ker je vsaka rastlina unikatna, so možne manjše variacije. Med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, variegaciji, številu listov, vej, cvetov, itd. …

Vse rastline so primarno v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

×

Cart