PRODAJALNA V LJUBLJANI JE ODPRTA (Peruzzijeva 84b): pon in sre: 13-18, tor in čet: 8-15

Maranta leuc. Tricolor

18.00 

V kolikor iščeš sobno rastlino posebnega videza, si ogleduješ pravo. Moji listi so s posebnim vzorcem med bolj zanimivimi. Sem rastlina, ki raste bolj v širino kot v višino, zato potrebujem okoli sebe dovolj prostora. Vsak dan ‘se zbudim’ in ‘grem spat’, kar opaziš pri premikanju mojih listov.

Izvor: Srednja in Južna Amerika

 

Ni na zalogi

Obvestilo o novi zalogiŠifra: 0027 Kategorije: , ,
Seznam želja

Opis

Maranta leuc. Kerchoveana

NEGA

Zemlja: Zračna in odtočna (mešanica zemlje in perlita).
Svetloba: Svetlo mesto z indirektno svetlobo.
Zalivanje: Zalij me, ko se zemlja izsuši.
Gnojenje: Mešanica tekočega gnojila pomladi in poleti. (Pogostost gnojenja je odvisna od vrste gnojila, prilagodi jo glede na navodila zapisana na embalaži izdelka, ki ga uporabljaš).
Okolje: 18-30 stopinj. Ne maram direktnega sonca. Ob pomanjkanju zračne vlage viham listke.
Toksičnost: Netoksična. (Ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem.)
Bolezni in škodljivci: Ne zalivaj me preveč, saj sem nagnjena h koreninski gnilobi (prvi pokazatelj je odpadanje listov). Na meni se lahko pojavijo škodljivci kot so listne uši, resarji, pršice prelke in kaparji.

 

Višina: 25 cm
Premer lonca: 12 cm

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Ker je vsaka rastlina unikatna, so možne manjše variacije. Med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, variegaciji, številu listov, vej, cvetov, itd. …

Vse rastline so primarno v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

×

Cart