PRODAJALNA V LJUBLJANI JE ODPRTA (Peruzzijeva 84b): pon in sre: 13-18, tor in čet: 8-15
Akcija!

Monstera Adansonii ‘Monkey Leaf’

17.00  15.00 

Sem trenutno zelo popularna različica Monstere deliciose. Moji listi so nekoliko grobi na otip in v obliki srca. Znana sem po svojih luknjah v listih, zato mi včasih pravijo tudi opičja maska. Lahko me imaš za visečo rastlino ali pa tudi plezalno, če mi omogočiš oporo. Prav tako mi ustrezajo svetlejši kot temnejši prostori.

Izvor: Srednja in Južna Amerika

 

Na zalogi

Seznam želja

Opis

Monstera Adansonii ‘Monkey Leaf’

NEGA

Zemlja: Zračna in odtočna (mešanica zemlje in perlita, lahko dodaš tudi lubje za orhideje).
Svetloba: Ker v sončnih tropih rastem v pisani druščini, ki mi daje vsaj malo sence, bom tudi pri tebi doma potrebovala svetlo mesto z indirektno svetlobo. Ustreza mi tudi direktno, vendar blažje, jutranje sonce. Če bom imela mesto v bližini okna, ti svetujem, da pozimi ne odpiraš oken poleg mene in me tako ne prehladiš. Hkrati tudi ni dobro, da sem preblizu radiatorja, saj mi njegova vročina in suh zrak kravžljata živce in predvsem sušita liste.
Zalivanje: Poleti me redno zalivaj, dvakrat ali trikrat na teden. Počakaj, da se zemlja izsuši, preden me zaliješ, in pazi, da me ne zaliješ preveč. Če se to zgodi, pusti, da voda steče v podstavek in nato odvečno vodo zlij stran. Če bodo moje korenine namočene v vodi, se jih lahko poloti koreninska gniloba. Pozimi me ni potrebno pogosto zalivati, dovolj je enkrat tedensko. Vseeno pa preveri, če nisem morda vmes že žejna.
Gnojenje: Mešanica tekočega gnojila v obdobju rasti, pomladi in poleti. Gnojilu lahko dodaš tudi vitamine, saj me ti okrepijo in naredijo še bujnejšo.
Okolje: Ker prihajam it tropskih predelov Srednje in Južne Amerike, imam rada toplo in vlažno okolje. Potrebujem topel prostor – najljubše so mi temperature med 18 in 25 stopinjami. Rada imam tudi višjo zračno vlago. Če je zrak presuh, se konice mojih listov začnejo sušiti.
Toksičnost: Zelo toksična. (Ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem).
Bolezni in škodljivci: Ne zalivaj me preveč, saj sem nagnjena h koreninski gnilobi. Zlasti v zimskih mesecih, ko v domu postane toplo zaradi kurjave, lahko dobim škodljivce, kot sta kapar in pršice prelke.

 

Višina rastline v sadilnem lončku: 33 cm
Premer lonca: 12 cm

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Ker je vsaka rastlina unikatna, so možne manjše variacije. Med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, variegaciji, številu listov, vej, cvetov, itd. …

Vse rastline so primarno v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

Dodatki

×

Cart