PRODAJALNA V LJUBLJANI JE ODPRTA (Peruzzijeva 84b): pon in sre: 13-18, tor in čet: 8-15

Opuntia microdasys ‘Cristata’

16.00 

Sem sorodnica znanega ‘Bunny Ear’ kaktusa, a nimam tako ravnih listov kot moji sorodniki, ampak različno nagubane in tako oblikovane v prav zanimive skulpture. Nimam velikih bodic, se pa ščitim z majhnimi rumenimi čopki, polnimi drobnih ščetin. Če iščeš malo drugačen kaktus za svojo domačo zbirko, sem s svojim posebnim videzom prava izbira. 😉

Izvor: Mehika

 

 

Na zalogi

Seznam želja

Opis

Opuntia microdasys ‘Cristata’

NEGA

Zemlja: Zemlja za kaktuse.
Svetloba: Sončna lega.
Zalivanje: Samo, ko se celotna zemlja izsuši. Pozimi me zalivaš še manj. Najbolje, da vodo vliješ v podstavek in si sama vsrkam, kar potrebujem. Ostalo vodo odliješ.
Gnojenje: Zgodaj spomladi z blago mešanico tekočega gnojila. (Pogostost gnojenja je odvisna od vrste gnojila, prilagodi jo glede na navodila, zapisana na embalaži izdelka, ki ga uporabljaš).
Okolje: Toplo (38 stopinj in več) in suho. Čez poletje lahko uspevam tudi zunaj na soncu ali v senci. Če mi ni dovolj toplo, ne cvetim.
Toksičnost: Toksična. (Ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem.)
Bolezni in škodljivci: Ne zalivaj me preveč, saj sem nagnjena h koreninski gnilobi.

 

Višina rastline v sadilnem lončku: 10 cm
Premer lonca: 8 cm

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Ker je vsaka rastlina unikatna, so možne manjše variacije. Med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, variegaciji, številu listov, vej, cvetov, itd. …

Vse rastline so primarno v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

Dodatki

×

Cart