PRODAJALNA V LJUBLJANI JE ODPRTA (Peruzzijeva 84b): pon in sre: 13-18, tor in čet: 8-15

Paradižnik Solanum lycopersicum

8.00 

Zagotovo me vsi poznate in z veseljem uživate, tako da se sprašujem, kaj naj zanimivega povem o sebi … Morda tole: sem enoletnica in moji nadvse priljubljeni sadeži ne spadajo med zelenjavne vrtne pridelke, ampak med vrste sadja, natančneje jagodičevja. Saj bi rad rekel, da so moje jagode največje, a žal me prekašajo številne buče in tudi lubenice … Te imajo pa res pošteno velike jagode! 😀

Izvor: Južna in Srednja Amerika

Ni na zalogi

Obvestilo o novi zalogiSeznam želja

Opis

Paradižnik Solanum lycopersicum

NEGA

Zemlja: Bogata in dobro odtočna.
Svetloba: Svetlo mesto z direktno, tudi nedirektno svetlobo. Potrebujem čim več sončne osvetlitve, da mi je prijetno toplo.
Zalivanje: Rad imam redno zalivanje, sploh ko rastem in razvijam plodove.
Gnojenje: Mešanica tekočega gnojila pomladi in poleti. (Pogostost gnojenja je odvisna od vrste gnojila, prilagodi jo glede na navodila, zapisana na embalaži izdelka, ki ga uporabljaš).
Okolje: Kot mediteranska rastlina imam rad toploto in veliko sonca. Uspevam na temperaturi med 12 in 35 stopinj. Poleti sem rad zunaj.
Toksičnost: Snovi v listih in steblu so lahko toksične za manjše hišne ljubljenčke, predvsem mačke. (Ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem). 
Bolezni in škodljivci: Lahko me napade krompirjeva plesen, ki jo najprej opaziš na listih.

 

Višina rastline v sadilnem lončku: 24 cm
Premer lonca: 12 cm

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Ker je vsaka rastlina unikatna, so možne manjše variacije. Med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, variegaciji, številu listov, vej, cvetov, itd. …

Vse rastline so primarno v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

×

Cart