PRODAJALNA V LJUBLJANI JE ODPRTA (Peruzzijeva 84b): pon in sre: 13-18, tor in čet: 8-15

Phlebodium aureum ‘Blue Star’

22.00 

Pravijo mi tudi ‘modra zvezda’, saj se moji mesnati listki razporedijo v razgibano zvezdasto obliko krošnje, ki je obarvana z zelenimi in modrimi toni. Sem zelo nezahtevna rastlina, primerna za temnejše in bolj vlažne kotičke stanovanja, zato sem idealna izbira za vse tiste, ki bi si želeli polepšati še kakšno temnejše mesto v kopalnici.

Izvor: Srednja in Južna Amerika

 

Na zalogi

Seznam želja

Opis

Phlebodium aureum ‘Blue Star’

NEGA

Zemlja: Zračna in odtočna (mešanica zemlje in perlita, lahko dodamo tudi lubje za orhideje).
Svetloba: Srednje svetlo mesto z indirektno svetlobo, uspevam tudi v temnejših kotičkih. Občutljiv sem na močne, neposredne sončne žarke.
Zalivanje: Rad imam vseskozi rahlo vlažno zemljo. Zalij me, ko se zgornji sloj zemlje izsuši (pazi le, da me ne zaliješ preveč, saj ne želim stati v namočeni zemlji).
Gnojenje: Mešanica tekočega gnojila pomladi in poleti. (Pogostost gnojenja je odvisna od vrste gnojila, prilagodi jo glede na navodila, zapisana na embalaži izdelka, ki ga uporabljaš).
Okolje: Nad 16 stopinj – običajna sobna temperatura mi povsem ustreza. Rad imam višjo zračno vlago, zato sem idealna rastlina za kopalnico. Prija mi tudi pršenje vode po listih. Ne maram suše.
Toksičnost: Netoksičen. (Ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem).
Bolezni in škodljivci: Ne zalivaj me preveč, saj sem nagnjen h koreninski gnilobi. Na meni se lahko pojavijo škodljivci, kot so volnate uši, resarji, pršice prelke in kaparji.

 

Višina rastline v sadilnem lončku: 45–55 cm
Premer lonca: 17 cm

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Ker je vsaka rastlina unikatna, so možne manjše variacije. Med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, variegaciji, številu listov, vej, cvetov, itd. …

Vse rastline so primarno v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

Dodatki

×

Cart