DOSTAVA Z VKLJUČENO GRELNO BLAZINICO

Stephania Erecta (gomolj)

18.00 

Prejmeš me v obliki gomolja, ki je videti kot krompir. Najboljše pri tem je, da me lahko opazuješ, kako rastem od samega začetka. Najprej moraš poskrbeti, da bo mojemu gomolju dovolj vlažno in toplo. Za to lahko uporabiš tudi plastično vrečko. Gomolj postaviš na zemljo, lahko ga tudi malo zakoplješ  v zemljo in potem čakaš, da poženem svoje vitice in čudovite vzorčaste listke. Obrneš me tako, da bo oko, nekakšen izrastek, obrnjen navzgor. Če bom hitro rastla, lahko moje vitice tudi pripneš, da plezajo in si tako polepšaš steno. Pozno jeseni se moj cikel navadno konča, zato listi začnejo propadati. Takrat vitice in listke porežeš, gomolj pa nič več ne zalivaš, saj lahko drugače zgnije. Če me preprosto pustiš pri miru, te bom spomladi zopet razveselila.

Izvor: Tajska

Ni na zalogi

Obvestilo o novi zalogi

Šifra: 0675 Kategoriji: ,
Seznam želja

Opis

Stephania Erecta (gomolj)

NEGA

Zemlja: Zelo zračna in odtočna mešanica zemlje. Ustreza mi enaka mešanica kot sukulentam in kaktusom.
Svetloba: Zelo svetlo mesto z direktno svetlobo.
Zalivanje: Rada imam rahlo vlažno zemljo, a ne premokro. Zalivaj me le v času rasti. Pozimi počivam, zato me takrat nikar ne zalivaj.
Gnojenje: Ker imam veliko zaloge za rast shranjene v gomolju, me ni potrebno pogosto gnojiti. Če je potrebno, lahko uporabiš blago mešanico tekočega gnojila od pomladi do jeseni. (Pogostost gnojenja je odvisna od vrste gnojila, prilagodi jo glede na navodila, zapisana na embalaži izdelka, ki ga uporabljaš).

Okolje: Vsaj 21 stopinj in več (rada imam toplo, a ne preveč vlažno okolje).
Toksičnost: Toksična. (Ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem).
Bolezni in škodljivci: Lahko me obiščejo škodljivci, kot so pršice. Če imam povešene rjave listke, mi verjetno manjka hranil in/ali vode.

 

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline, ki zraste iz gomolja. 

Vir fotografije: Pinterest

×

Košarica