PRODAJALNA V LJUBLJANI JE ODPRTA (Peruzzijeva 84b): pon in sre: 13-18, tor in čet: 8-15

Stephania erecta

36.00 

Sem ena izmed najbolj priljubljenih rastlin v zadnjih letih. Vsak se rad fotografira z mano. Le kako se ne bi, poglej, kako sem posebna! 😉 Iz gomolja poganjam elegantne vitice, ki jih okrasim z okroglimi zelenimi listki, prepletenimi s svetlimi žilicami. Če me pripneš, lahko plezam in ti okrasim steno. Pozimi počivam, zato takrat le minimalno skrbiš za moj gomolj. Spomladi pa me lahko znova opazuješ rasti vse od prvih stebelc do zadnjih listkov pred ponovnim spanjem.

Izvor: Tajska

Na zalogi

Seznam želja
Šifra: 2011 Kategoriji: ,

Opis

Stephania erecta

NEGA

Zemlja: Zelo zračna in odtočna mešanica zemlje. Ustreza mi enaka mešanica kot sukulentam in kaktusom.
Svetloba: Zelo svetlo mesto z direktno svetlobo.
Zalivanje: Rada imam rahlo vlažno zemljo, a ne premokro. Zalivaj me le v času rasti. Pozimi počivam, zato me takrat nikar ne zalivaj.
Gnojenje: Ker imam veliko zaloge za rast shranjene v gomolju, me ni potrebno pogosto gnojiti. Če je potrebno, lahko uporabiš blago mešanico tekočega gnojila od pomladi do jeseni. (Pogostost gnojenja je odvisna od vrste gnojila, prilagodi jo glede na navodila, zapisana na embalaži izdelka, ki ga uporabljaš).

Okolje: Vsaj 21 stopinj in več (rada imam toplo, a ne preveč vlažno okolje).
Toksičnost: Toksična. (Ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem).
Bolezni in škodljivci: Lahko me obiščejo škodljivci, kot so pršice. Če imam povešene rjave listke, mi verjetno manjka hranil in/ali vode.

 

Višina rastline v sadilnem lončku: 20 cm
Premer lonca: 12 cm

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Ker je vsaka rastlina unikatna, so možne manjše variacije. Med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, variegaciji, številu listov, vej, cvetov, itd. …

Vse rastline so primarno v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

Dodatki

×

Cart