SUStee – merilec vlažnosti

6.00 8.00 

Sem merilec vlažnosti oziroma indikator za zalivanje rastlin v lončkih, ki rešuje največjo težavo večine ljudi: nepravilno zalivanje. Statistično več kot 80% rastlin oveni zaradi nepravilnega zalivanja, predvsem prekomernega zalivanja. Sem lična in oblikovno dovršena napravica, ki jo vstaviš v lonček in jo tam pustiš. Ko rastlino zalijemo se bom v nekaj minutah obarval v modro. Ko bom ponovno bele barve pa pomeni, da je prišel najprimernejši trenutek za ponovno zalivanje.

Počisti
Seznam želja
Šifra: SUS Kategoriji: ,

Opis

SUStee – merilec vlažnosti zemlje

Velikost S je primerna za lončke s premerom 6 – 9 cm
Velikost M je primerna za lončke s premerom 10,5 – 18 cm
Velikost L je primerna za lončke s premerom 18 – 36 cm

 

  • Dobavljiv v S, M in L velikosti
  • Večkratna uporaba – polnilo je uporabno od 6 do 9 mesecev, po tem enostavno zamenjamo polnilo.
  • Ne poškoduje korenin, rastlina normalno raste, tudi ko je merilec vlažnosti vstavljen v zemljo.

 

Kako deluje?

Mnogo ljudi misli, da določene rastline same po sebi potrebujejo več zalivanja od drugih, a temu ni tako. Primeren čas za zalivanje je odvisen od številnih faktorjev, kot so temperatura, vlaga, letni čas ali stadij rasti rastline, itd. Okolje je tisto, ki določa pravilni čas za zalivanje in ne vrsta rastline.

Pri vseh rastlinah obstaja nek ugoden trenutek, ko je razmerje med suhim in vlažnim ravno pravo za zalivanje. Kdaj je napočil ta trenutek pa lahko izmerimo z merjenjem t.i. pF vrednosti (potencial force ali razpoložljiva količina vode). To vrednost profesionalni vzgojitelji rastlin merijo z napravo z imenom pF meter. Če preskočimo tehnične podrobnosti in poenostavimo, primerno zalivanje katerekoli rastline je zagotovljeno takrat, ko je pF vrednost med 1.7 in 2.3. SUStee je zasnovan tako, da spremeni barvo iz modre v belo, ko je pF vrednost okoli 2.0. Ko se indikator na SUStee-ju obarva v belo barvo torej vemo, da je najprimernejši trenutek za zalivanje.

SUStee se od vseh ostalih merilcev vlažnosti na trgu razlikuje predvsem po tem, da ne deluje kot plovec, ki meri koliko vode je v zemlji, temveč meri zmožnost rastline, da črpa vodo iz zemlje (pF vrednost). Prav zaradi tega SUStee deluje z vsemi rastlinami in v vseh vrstah zemlje.
SUStee je prvi in edini merilec vlažnosti za domačo uporabo, ki temelji na pF vrednosti in ki ne potrebuje baterij ali drugih virov energije. Izdelek je zasnovan, oblikovan in proizveden na Japonskem in je tudi prejel številne mednarodne nagrade za svoj dizajn in funkcionalnost. SUStee je plod večletnega razvoja in testiranja v sodelovanju s tokijsko univerzo za agronomijo in japonskimi kmeti.

 

 

 

Dodatne informacije

Velikost

S, M, L

Dodatki

×

Cart