DOSTAVA Z VKLJUČENO GRELNO BLAZINICO

Tradescantia Arbiflora ‘Nanouk’

9.00 

Iščeš rastlino, ki je enostavna za vzdrževanje, raste zelo hitro in jo je enostavno razmnoževati? To sem jaz! Poleg vsega naštetega te bom razveselila tudi s svojimi čudovito obarvanimi listki, kjer se naključno prelivajo zelena, bela in vijolična barva. Če želiš, da tvorim bujno obliko, mi sproti krajšaj vrhove, ki jih lahko ukoreniniš v vodi ali zemlji.

Izvor: Južna Amerika

 

Na zalogi

Seznam želja

Opis

Tradescantia Arbiflora ‘Nanouk’

NEGA

Zemlja: Zračna in odtočna (mešanica zemlje in perlita).
Svetloba: Zahtevam zelo svetlo mesto, maram tudi direktno jutranje ali večerno sonce. V kolikor nimam dovolj svetlobe, bom izgubila variegacijo in postala vedno bolj zelena.
Zalivanje: Rada imam vseskozi vlažno zemljo, a tudi če pozabiš name bom oživela takoj, ko me spet zaliješ.
Gnojenje: Blaga mešanica tekočega gnojila od pomladi do jeseni. (Pogostost gnojenja je odvisna od vrste gnojila, prilagodi jo glede na navodila zapisana na embalaži izdelka, ki ga uporabljaš).
Okolje: Uspevam tako v toplih kot hladnih pogojih (dokler ne pride do zmrzali). Tudi glede zračne vlage ne kompliciram, tako da sem primerna za vlažne in suhe kotičke.
Toksičnost: Toksična (ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem).
Bolezni in škodljivci: Ne zalivaj me preveč, saj sem nagnjena h koreninski gnilobi. Obiščejo me lahko škodljivci kot so pršice prelke, resarji in volnate uši.

 

Višina: 10 cm
Premer lonca: 7 cm

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Ker je vsaka rastlina unikatna, so možne manjše variacije. Med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, variegaciji, številu listov, vej, cvetov, itd…

Vse rastline so primarno v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

×

Košarica