• V košarici nimaš nobenega izdelka.

Cvetlični lonci

  /    /    /  Cvetlični lonci

Prikaz vseh 125 rezultatov

Okrasni cvetlični lonci

Čudovita lončnica in unikaten okrasni lonček sta kot jin in jang. Drug brez drugega ne moreta. Zato smo v Džungli pripravili nekaj zanimivih dejstev o okrasnih cvetličnih loncih ter njihovemu pomenu za zen stanovanje. Ker so atraktivni lončki pomembni za ljubitelje sobnih rastlin, v Džungli skrbno načrtujemo zalogo loncev. Izbiramo le kvalitetne in izbrane kose, ki so atraktivni za urbane džungle in hkrati cenovno ugodni. Več o njih v nadaljevanju, najprej pa nekaj zanimivih dejstev o cvetličnih loncih. Kdaj smo ljudje uporabili prvi okrasni lonec, ni točno znano. Vemo pa, da so jih uporabljali že stari Egipčani, ko so selili rastline iz enega kraja v drugega. V vseh kasnejših kulturah in vse do danes so cvetlični lončki tako ali drugače prisotni. Nekateri so bolj tradicionalni, manj bogati in zgolj namenjeni gojenju rastlin. Tradicionalno so to lonci, narejeni iz navadne terakote brez keramične glazure. So preproste okrogle oblike, ki se proti dnu enakomerno zoži. Medtem ko so, še posebno v sodobnem času, okrasni cvetlični lončki pomembni predvsem za notranji dizajn. Skladno s tem so sodobnejši okrasni lonci iz različnih materialov. Narejeni so lahko iz plastike, kovine, lesa, kamna, stekla ali drugih naravnih materialov. Kot je npr. slama, iz katere so spleteni okrasni lončki, ki dajejo umirjen naravni videz. Sodobni okrasni lonci so različnih oblik in najrazličnejših velikosti. Najdemo jih lahko v različnih barvah, od umirjenih enobarvnih do živo pisanih. Izbiramo lahko tudi med svetlečimi in mat barvami. Vse je odvisno od našega okusa in izgleda, ki si ga želimo za svojo urbano džunglo. Sobne rastline so zagotovo zelo pomemben dodatek domu. Vsi jih želimo imeti ob sebi, saj pomembno vplivajo na naše psihično in fizično zdravje.

Dokazano izboljšujejo počutje in čistijo zrak. Hkrati so zelo pomemben element dizajna posameznega stanovanja. Rastline bivalni prostor naredijo bolj domač, saj zmehčajo ostre arhitekturne elemente. Pomembne so za uravnoteženje celostne podobe prostora. Lahko bi rekli, da so pomembna pika na i, ki olepša stanovanje in mu daje dušo. Posledično so ključnega pomena tudi okrasni lonci, v katere postavimo izbrane rastline. Dekorativni plati cvetličnih loncev moramo nameniti posebno pozornost. Pred nakupom je dobro premisliti, kakšne so naše želje glede barve, oblike in materiala. Predvsem pa ne pozabimo izbrati primerne velikosti lončka. Tako se bomo izognili razočaranju ob premajhnem ali prevelikem loncu, v katerega rastlina po velikosti ne bo spadala.

Enako smiselno, če ne še bolj priporočljivo je takšno razmišljanje, ko okrasni lonec kupujemo za darilo. Hkrati ne smemo pozabiti razmisliti o celostni podobi našega bivalnega prostora. Je naše stanovanje preprosto minimalistično ali eklektično boemsko? Iz kakšnih materialov je naša oprema in kakšen material se bo z opremo ujemal? Kakšni barvni toni prevladujejo v stanovanju in katere so komplementarne barve, ki bodo stanovanju ustrezale? Pozorni bodite tudi, ali želite izbrati svetlečo barvo ali bi stanovanju bolje ustrezal mat videz. Izogniti se hočemo temu, da so barve neskladne in se tepejo. Tudi smiselna izbira materiala je pomembna. Če je vaše stanovanje naravnega videza (npr. kombinacija kamna in lesa), vanj ni smiselno vključiti plastičnega okrasnega lonca. Če je vaše stanovanje sodobnejšega, mogoče celo industrijskega videza, je smiselna izbira kovinskega okrasnega lonca. Imejte v mislih, da je okrasni lonček del vaše notranje opreme, ki mora ujemajoče sobivati.

Z rastlinami in okrasnimi cvetličnimi lonci lahko bivalni prostor oživimo in ustvarimo unikatno džunglo. Za to potrebujemo le malo kreativnosti. Da je vaša izbira čim bolj olajšana, v Džungli skrbno sestavljamo zalogo loncev, ki nato krasijo vaše šik stanovanje. Izbiramo kvalitetne izbrane kose, ki so atraktivni za urbane džungle in hkrati cenovno ugodni. Na voljo so lonci različnih velikosti, barv in materialov. Veliki, srednji, mali in še manjši, pisani ali enobarvni, živi ali pastelni, svetleči ali mat, okrogli ali oglati.

Za vsako počutje in barvno paleto se najde kaj. Džungla ponuja tudi okrasne lonce za rastline v različnih starostnih obdobjih. Ponujamo trendovske steklene vazice različnih velikosti, v katerih lahko gojite potaknjence. Tako bodo še tako drobni potaknjenci hitro postali ukoreninjeni člani vaše džungle. Na voljo so okrasni lonci za zelo majne rastline; med najmanjšimi so lončki s premerom 6cm. Izbirate lahko med raznoraznimi lonci klasične velikosti, najdejo pa se tudi večji lonci za odrasle rastline.

V Džungli se trudimo izbrati lonce, ki bodo vaši urbani džungli dali personaliziran in unikaten videz. Vsi izdelki so izdelani iz kakovostnih materialov in z visoko dovršenostjo. V Džungli z veseljem sodelujemo tudi z nekaterimi izbranimi slovenskimi izdelovalci okrasnih loncev. Ročno izdelani domači izdelki popestrijo našo ponudbo in ponujajo nakup slovenskega proizvoda ter s tem podpiranje domačih ustvarjalcev. Džungla skrbi, da so zajeti različni okusi in da lahko vsi ljubitelji sobnih rastlin najdete nekaj zase. Zdaj se morate le odločiti, kateri okrasni cvetlični lonec izbrati.