PRODAJALNA V LJUBLJANI JE ODPRTA (Peruzzijeva 84b): pon in sre: 13-18, tor in čet: 8-15

Pogosta vprašanja

Naročil/a sem rastlino! Kako hitro bom prejel/a naročen izdelek?

Da lahko zagotovimo optimalne pogoje za rastline, pošiljke pošiljamo vsak teden ob ponedeljkih, torkih in četrtkih. S tem želimo preprečiti, da bi rastlina ostala čez vikend v skladišču na pošti.

Imamo pa tudi svojo Džunglino dostavo po Ljubljani v ponedeljek in četrtek. V tem primeru vas zjutraj pokličemo in se dogovorimo, kdaj bi vam dostava ustrezala.

V primeru osebnega prevzema je rastline možno prevzeti takoj po naročilu po naslednjem urniku na naslovu Peruzzijeva 84b, 1000 Ljubljana:
PONEDELJEK: 13.00 - 18.00
TOREK: 8.00 - 15.00
SREDA: 13.00 - 18.00
ČETRTEK: 8.00 - 15.00

Kdaj lahko osebno prevzamem naročene izdelke?

Rastlino lahko prevzamete, ko je plačilo poravnano, v naslednjih terminih: 

  • PONEDELJEK: 13.00 - 18.00
  • TOREK: 8.00 - 15.00
  • SREDA: 13.00 - 18.00
  • ČETRTEK: 8.00 - 15.00

Če plačate preko predračuna in od nas še niste dobili maila s potrditvijo plačila, nam lahko pošljete mail z potrdilom o plačilu ali le-tega prinesete s sabo na osebni prevzem (v elektronski ali fizični obliki).

Ali pošiljate tudi izven Slovenije?

Žal za enkrat pošiljamo rastline le na naslove znotraj Slovenije. 
V koliko bi si vseeno želeli pošiljko v tujo državo, nas prosim kontaktirajte na [email protected] in preverimo, kaj se da storiti.

Kako so rastline poslane?

Da zagotoviva najboljše razmere za pošiljanje rastlin, bodo rastline odposlane vsak ponedeljek, torek in četrtek. Rastline bodo pregledane, skrbno zavite v tulce iz lepenk in poslane v paketu. Trudimo se uporabljati čim bolj ekološke materiale in slediti zero-waste politiki. 

Kakšne so možnosti plačila?

Naša spletna trgovina omogoča plačevanje po predračunu in plačevanje s kreditnimi karticami.

Poškodba artikla pri dostavi

V kolikor si prejel/a poškodovan izdelek, nam sporoči škodo najkasneje v roku 48 ur od prejema paketa na e-naslov [email protected] Ob prijavi škode bomo potrebovali tudi fotografijo paketa, (notranje) embalaže, poškodovanega artikla, GLS nalepke in pa opis poškodbe. 

Iščem rastlino, ki je trenutno ni v spletni trgovini, mi lahko pomagate?

Vse rastline, ki so trenutno na voljo, so navedene v spletni trgovini. Radi slišimo, po katerih vrstah rastlin hrepeniš, a žal nimamo zmogljivosti, da bi lahko pridobili rastlino za posamezno zahtevo. Vseeno bomo veseli, če nam svoje sanjske rastline sporočiš po emailu ali družabnih medijih (Instagram, Facebook).

Ali nudite darilno pakiranje?

Seveda! Darilno pakiranje lahko izberete v košarici v zgornjem levem kotu. Cena darilnega pakiranja je 3,5€ in zajema darilno pakiranje naročila in voščilnico z osebnim sporočilom. V paket računa ne dodamo, ampak vam ga pošljemo po mailu.

Kakšno velikost okrasnega lonca naj izberem?

Pri izbiri okrasnega lonca gledamo, da je premer tega vsaj 1-2 cm večji od lonca rastline, saj je pomembno, da zemlja ostaja zračna. Premer okrasnega lonca lahko najdete pod opisom izdelka na spletni strani, prav tako pa tudi premer notranjega lonca.

Ali je možna dostava večjih rastlin?

Zaradi logističnih izzivov za enkrat ne nudimo možnosti dostava večjih rastlin (višjih od 90cm), je pa vedno možen osebni prevzem v naši prodajalni na Peruzzijevi 84b v Ljubljani.

Če si jo pa zareees želite in nimate druge možnosti, pa nam pišete na mail, saj imamo včasih pot v kakšen del Slovenije in lahko morda sami izjemoma dostavimo rastlino. :))

V primeru, da nisi našel/a odgovora na vprašanje, nam lahko pišeš na email [email protected]

×

Cart