• V košarici nimaš nobenega izdelka.

Pogoji poslovanja

  /  Pogoji poslovanja

V povezavi z obiskanim spletnim mestom https://dzungla-plants.com/ (v nadaljevanju: spletna trgovina) in nakupom izdelkov velja, da je Ponudnik spletne trgovine oziroma prodajalec:

 

DŽUNGLA PLANTS trgovina d.o.o.
Tržaška cesta 135
1000 Ljubljana


Matična številka: 8716633000
Davčna številka: 38560470
Elektronski naslov: [email protected]
Telefon: +386 70 677 362
Družba, ki je od dne 10.09.2020 vpisana pri Okrožnem sodišču v Ljubljani kot družba z omejeno odgovornostjo z vplačanim osnovnim kapitalom v višini 7.500 EUR. (v nadaljevanju: družba)

 

Kontakt

Če potrebujete splošne informacije ali pomoč o spletni ponudbi, uporabi spletne strani, spletnih naročilih, spletni dostavi ali vračilih blaga, se lahko obrnete na naše osebje, in sicer od pon – pet, od 8:00 do 16:00 na telefonsko št. 070 724 385 ali nam pišite na E-pošta: [email protected]

 

Uvodne definicije pojmov:

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine https://dzungla-plants.com/ (v nadaljevanju: Splošni pogoji): s temi Splošnimi pogoji družba ureja sklepanje pogodb na daljavo s potrošniki prek svetovnega spleta, kar skladno z Zakonom o varovanju potrošnikov, Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu in Zakonom o elektronskih komunikacijah, predstavlja storitev informacijske družbe, ter terja, da osebi nudimo tu zajete informacije. 

Obiskovalec spletne trgovine (v nadaljevanju: obiskovalec): je oseba, ki je obiskala oziroma navigira po spletni trgovini in njenih podstraneh. 

Registrirani uporabnik: je obiskovalec, ki je z vnosom zahtevanih podatkov in s klikom na gumb »Registracija« oddal svoje soglasje k določilom teh Splošnih pogojev, ter skladno s poglavjem »Registracija uporabniškega računa« registriral svoj uporabniški račun, uporabnik: obiskovalec oziroma registrirani uporabnik spletne trgovine.

Kupec: uporabnik, ki na spletni trgovini uspešno opravi nakup, nakup: sklenitev pogodbe na daljavo za nakup izbranih izdelkov preko oddaje spletnega naročila, po objavljeni ceni in v skladu s pogoji ter določili Splošnih pogojev, ki veljajo v času oddaje naročila.

 

Veljavnost teh Splošnih pogojev:

Te Splošni pogoji določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika oziroma kupca napram družbi, ter urejajo poslovni odnos med družbo in kupcem, pri čemer kupce vljudno naprošamo, da si skrbno preberejo tu zajeta določila pred izvedbo vsakega nakupa na spletni trgovini.

Kupca vselej zavezuje le zadnja različica teh Splošnih pogojev, ki je veljavna v trenutku nakupa. Že opravljeni nakupi, se bodo vedno presojali v skladu s Splošnimi pogoji, ki so veljali v času nakupa.

Kupca ob vsakršnem nakupu posledično pozivamo, da svojo seznanjenost z določili veljavnih Splošnih pogojev izrecno izrazi (označba vnosnega polja »strinjam se s Splošnimi pogoji« na zadnjem koraku nakupa).

Vsak kupec lahko kadarkoli od družbe zahteva, da mu ta posreduje tiste Splošne pogoje, ki so veljali ob njegovem nakupu. Le te mu družba posreduje brezplačno na trajnem nosilcu, zadevni Splošni pogoji pa predstavljajo pogodbo med kupcem in družbo.

 

V nadpisanem primeru se lahko kadarkoli obrnete na naslov:
[email protected]
– oziroma, nas pokličete na +386 70 677 362 znotraj uradnega delovnega časa vsak dan med 8.00 in 16.00.

Splošni pogoji so prav tako na voljo za vpogled v fizični obliki na objavljenem prevzemnem mestu družbe, na naslovu Tržaška cesta 135, Ljubljana.

Te Splošni pogoji ne urejajo varstva osebnih podatkov ter rabe piškotkov v zvezi s spletno trgovino, ter ne ponujajo informacij po 13. členu Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR), pač pa je to področje opredeljeno v splošnih informacijah o varstvu osebnih podatkov, ki so objavljene na povezavi: https://dzungla-plants.com/varstvo-podatkov.

 

Spremembe teh Splošnih pogojev:

Ob implementaciji dodatnih storitev in tehnologij, ob nastopu novih okoliščin in v vseh morebitnih drugih primerih, ki k temu botrujejo,

si družba pridržuje pravico, da te Splošne pogoje spremeni.

V kolikor bodo te Splošni pogoji spremenjeni, bomo naredili vse kar je v naši moči, da uporabnike o tem obvestimo preko običajnih elektronskih komunikacijskih kanalov, oziroma s pomočjo obvestila, ki ga bomo objavili na naši spletni trgovini.

 

Poslovalnice:

Džungla Plants, Tržaška 135, 1000 Ljubljana

Vsa naročila oddana preko spletnega mesta lahko osebno prevzamete v poslovalnici, če izbere ob zaključku nakupa možnost osebnega prevzema.  

 

Cena

Cene, prikazane na spletnem naslovu www.dzungla-plants.com se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Vse cene so v evrih in že vsebujejo davek na dodano vrednost, razen če je izrecno napisano drugače. Cene ne vključujejo stroškov dostave oziroma poštnine. Ti so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila.

 • Spletne cene veljajo v primeru izvedbe naročila preko spletnega mesta www.dzungla-plants.com.  Spletne in akcijske spletne cene v ponudnikovi spletni trgovini se lahko razlikujejo od rednih in akcijskih maloprodajnih cen v poslovalnici.. Spletne cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

 • Cene, prikazane na cenovkah v poslovalnicah označujejo cene, ki veljajo v poslovalnici Džungla Plants in ni nujno tudi na spletu.

 

Dostava

Družba sodeluje s službami za dostavo, ki jih izbira po lastni presoji.

Kupec bo o predvidenem roku dostave in ostalih podrobnostih obveščen iz strani dostavne službe en dan pred dostavo ali zjutraj na dan dostave.

Pošiljanje paketov se izvaja vsak teden ob ponedeljkih, torkih in četrtkih. V času poletne (nizke sezone), se pošiljanje izvaja ob ponedeljkih in četrtkih.
V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

Spletno mesto Džungla Plants opravlja dostavo s kurirsko službo GLS na območje Slovenije in Italije.. Za vse poslane pošiljke imamo dve tarifi:

 1. Vsi paketi, v katerih je največja rastlina manjša od 90cm je strošek paketa: 4,98€

 2. Paketi, ki vsebujejo rastlino veliko med 90cm in 150cm se ocenijo s stroškom dostave: 9,90€

 

Osebni prevzem

Izdelke, kupljene v spletni trgovini dzungla-plants.com, lahko prevzamete tudi osebno v poslovalnici na Tržaški 135, če izberete to opcijo v zadnjem koraku spletnega nakupa. Prevzem lahko opravite znotraj delovnega časa poslovalnice, ki je naveden v nogi spletnega mesta dzungla-plants.com

Naročilo lahko prevzamete takoj po spletnem naročilu, saj imamo vse izdelke navedene na spletni strani praviloma vedno na zalogi. Razen v izjemnih primerih, kadar gre za prednaročilo (kar pa je izrecno navedeno ob izdelku). Za prevzem imate 7 delovnih dni, za tem naročilo prekličemo.

 

 

Plačila

Spletno mesto dzungla-plants.com omogoča naslednje načine plačevanja:

 1. Plačilo s plačilno kartico

Izbirate lahko med Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro. Za uporabo plačilnih kartic preverite pri svoji banki, če je kartici, s katero želite plačati, omogočena funkcija za spletno plačevanje.

 

 1. Plačilo s Paypal-om

 2. Plačilo po povzetju: dodaten strošek 1€, ki se zaračuna ob nakupu.

 

Potek nakupa na spletni trgovini (tehnični postopki za sklenitev pogodbe)

 

Obiskovalec nakup na spletni trgovini izvede tako da, z uporabo komunikacijskega sredstva izvrši spodaj opisane korake:

 

 1. navigacija do spletne trgovine preko brskalnika, ki ga obiskovalec odpre na lastni napravi;

 2. iskanje in ogled izdelkov v ponudbi spletne trgovine s klikom na simbolične slike izdelkov oziroma vnosom imena izdelka v iskalno polje pri simbolu povečevalnega stekla;

 3. pregled opisa in karakteristik izdelka ter zaloge izdelka, pregled cene in izbor količine za nakup z vnosom izbrane količine v ustrezno polje;

 4. dodajanje izbranega izdelka v košarico s klikom na gumb »Dodaj v košarico«;

 5. nadaljevanje nakupovanja z navigacijo do drugih izdelkov oziroma prehod na ogled vseh izdelkov, ki so bili dodani v košarico s klikom na gumb »Prikaži košarico«;

 6. pregled izdelkov v košarici ter njihovih cen in količin ter klik na gumb »Nadaljuj na blagajno« za naslednji korak zaključka nakupa z možnostjo spreminjanja količine oziroma odstranjevanja posameznega izdelka iz košarice, ter možnost prijave v uporabniški račun oziroma registracije uporabniškega računa in izbor plačilne metode in načina dostave;

 7. v primeru neobstoja uporabniškega računa – vnos zahtevanih podatkov za izvedbo naročila (ime, priimek, elektronski naslov za dostavo, poštno številko in kraj, država oziroma regija, ter telefonska številka za obveščanje v zvezi z naročilom), oziroma podatkov o podjetju;

 8. na tretjem koraku zaključka nakupa – »Zakljulek nakupa« obiskovalec preveri kontaktni elektronski naslov in naslov za dostavo ter izbrani način dostave, vse izdelke v košarici in njihove količine ter posamično oziroma skupno ceno in strošek izbrane dostave, v tem koraku je prav tako mogoč vnos kode darilnega bona oziroma popusta in izbor plačilne metode (storitev Paypal  oz. bančna kartica) in vnos številke kartice, ime na kartici, datum poteka veljavnosti in varnostne kode kartice;

 9.  v kolikor se uporabnik strinja z vsemi določili teh Splošnih pogojev in želi izvršiti nakup, označi vnosno polje »Prebral/-a sem in strinjam se s pogoji poslovanja spletne strani« in klikne na gumb »Zaključek nakupa«, s čimer odda svoje naročilo;

 10. s klikom na gumb »Zaključek nakupaj« in ob uspešni oddaji naročila – t.j. prejemu potrditve naročila na vneseni elektronski naslov, je pogodba med kupcem in družbo glede nakupa izbranih izdelkov sklenjena,

 11. v zgoraj navedeni potrditvi naročila je vsebovan povzetek celotnega naročila skupaj s številko naročila, statusom naročila, navedbo naročenih izdelkov, njihovih količin in cen ter skupna cena vseh izdelkov, ki v zvezi z nakupom bremeni kupca in vključuje vse stroške dostave, davke ter morebitne druge dajatve.

 

Tehnična sredstva, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila

 

Pred oddajo naročila je obiskovalcu preko grafičnega vmesnika omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:

 • vidi in pregleda blago, storitve, digitalne vsebine, digitalne storitve oz. blago z digitalnimi elementi, ki ga je izbral in dodal v nakupovalno košarico;

 • vidi in pregleda opis blaga, storitve, digitalne vsebine, digitalne storitve oz. blaga z digitalnimi elementi, njegovo ceno, ter skupno ceno celotne košarice;

 • sproti spreminja izbrano količino posameznega blaga, storitve, digitalne vsebine, digitalne storitve oz. blaga z digitalnimi elementi pri čemer se s tem samodejno izračuna nova cena v zvezi s spremenjeno količino oziroma nova cena za celotno naročilo (pri čemer lahko obiskovalec doseže enak rezultat, če v ustrezno vnosno polje na podstrani košarice vnese novo število izbrane količine);

 • – odstranjuje blago, storitve, digitalne vsebine, digitalne storitve oz. blago z digitalnimi elementi, ki ga ne želi kupiti (pri čemer lahko obiskovalec doseže enak rezultat, če v ustrezno vnosno polje na podstrani košarice vnese zmanjšano število količine) in s tem zmanjša celotni znesek naročila.

 

Pred potrditvijo naročila je obiskovalcu preko grafičnega vmesnika omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:

– spreminja izbrano količino izbranega blaga, storitve, digitalne vsebine, digitalne storitve oz. blaga z digitalnimi elementi

– spreminja že vnesene podatke (npr. glede dostave, obveščanja, ipd.);

– spreminja izbrani način plačila ter;

– pregleduje in potrjuje posamezne spremembe naročila;

– pri čemer ima pri vsakem nakupnem koraku obiskovalec možnost, da se vrne korak nazaj (npr. klikne na gumb »Nazaj« v brskalniku, klikne na novo polje spustnega menija, klikne na poglavje zgornjega menija oziroma klikne na logotip družbe).

 

 

Pogodba

Pogodba, sklenjena na daljavo, se sklene med Džungla Plants in uporabnikom na podlagi organizirane prodaje na daljavo. To organizirano prodajo na daljavo vodi Džungla Plants, ki za namen sklenitve pogodbe vse do trenutka njene sklenitve uporablja izključno sredstva za komuniciranje na daljavo (npr.: elektronska pošta in splet ali internet).

 

Džungla Plants in uporabnik medsebojne pravice in obveznosti pri nakupu blaga in storitev na daljavo urejata s temi pogoji, ki predstavljajo sestavni del pogodbe, sklenjene na daljavo. Uporabnik se mora pred sklenitvijo pogodbe na daljavo seznaniti z vsebino teh pogojev ter potrditi strinjanje s pravicami in obveznostmi, ki izhajajo iz teh pogojev in z obveznostjo plačila.

Z oddajo spletnega naročila kupec potrdi strinjanje s plačilom in s temi pogoji poslovanja, ki jih brezpogojno sprejema v celoti.

 

Naročilo o nakupu blaga in storitev je praviloma sklenjeno, ko uporabnik spletne trgovine na elektronsko pošto prejme potrdilo o naročilu, če pogoji pri posamezni ponudbi izrecno ne opredeljujejo drugače. 

 

 

Odstop od pogodbe / vračilo blaga

Potrošnik ima pri spletnem nakupu pravico, da v roku 14 dni od nakupa oziroma od prejema blaga odstopi od pogodbe brez navedbe razloga in vrne izdelek.

Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti ponudnika o svoji odločitvi o odstopu od pogodbe po elektronski pošti na [email protected]

 

Če je potrošnik blago, ki je dobavljena na materialnem nosilcu že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ponudniku skupaj s pripadajočo embalažo in dokumentacijo brez nepotrebnega odlašanja oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu pogodbe. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik.

 

Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu ponudnik brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave. Vrnjeni znesek torej zajema tudi stroške standardne dostave, ki so bili plačani ob nakupu blaga. 

 

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga, zaradi česar se uporabniku priporoča, da je blago nerabljeno, nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži (slednje zlasti zaradi zaščite blaga pred poškodbami v procesu vračila blaga). 

 

Pred vračilom izdelka, ki ga na spletni strani dzungla-plants.com prodaja prodajalec Džungla Plants, nas lahko obvestite na [email protected]. Blago lahko vrnete na dva načina:

 

1. Kupljen izdelek pošljite skupaj z embalažo in vso pripadajočo dokumentacijo na naslov trgovine, iz katere vam je bilo naročilo poslano: Tržaška 135, 1000 Ljubljana

2. S kupljenim izdelkom in z vso pripadajočo dokumentacijo lahko na lastne stroške vrnete osebno v poslovalnico Džungla Plants na Tržaški 135, 1000 Ljubljana.  

 

 

 

Obveščanje družbe o odstopu s pomočjo obrazca

 

Obvestilo o odstopu lahko potrošnik predloži družbi na obrazcu, ki mu je na voljo tukaj .

 

Obrazec lahko kupec predloži družbi tako, da ga pošlje na fizičen naslov, ki je naveden v obrazcu oziroma tako, da skenirano verzijo obrazca posreduje družbi na elektronski naslov, ki je prav tako naveden v obrazcu.

 

Kot obrazec za odstop od pogodbe lahko kupec uporabi tudi naslednji vzorec, in sicer tako, da ga prepiše oziroma prekopira na list papirja in ga pošlje na naslov družbe (oziroma tako, da ga prekopira v elektronsko sporočilo in ga pošlje na elektronski naslov, ki je naveden na začetku teh Splošnih pogojev), ter pred tem izpolni polja, ki so označena z *:

 

Džungla Plants d.o.o.

Tržaška 135

1000 Ljubljana

 

Obveščam vas, da odstopam od pogodbe za prodajo naslednjega blaga:* (navedete blago, ki ste ga kupili).

Blago je bilo naročeno dne:*    in prejeto dne:*

Ime kupca: *

Naslov kupca: *

Podpis kupca: * (samo če se obrazec pošlje na papirju)

Datum: *

 

 

 

Obveščanje družbe o odstopu preko elektronskega sporočila

 

Kupec lahko od pogodbe odstopi tudi tako, da na elektronski naslov [email protected] posreduje svojo nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe.

 

Prav tako je priporočljivo, da kupec v obvestilu navede za katero blago oz. storitev gre oz. se v njem sklicuje na številko naročila oz. potrditve naročila, ki jo je v povezavi z izvedenim nakupom prejel na svojem elektronskem naslovu.

 

Kdaj potrošnik ne more izbrati popravila oz. menjave neskladnega blaga?

 

Da bi se vzpostavila skladnost blaga, lahko potrošnik izbere med popravilom blaga in zamenjavo blaga z novim brezhibnim blagom, razen če:

●     je izpolnitev izbranega jamčevalnega zahtevka nemogoča ali

●     izpolnitev izbranega jamčevalnega zahtevka predstavlja nesorazmerne stroške za družbo v primerjavi z drugim jamčevalnim zahtevkom ob upoštevanju vseh okoliščin (t.j. zlasti vrednosti, ki bi jo imelo blago, če ne bi bilo neskladno, pomen neskladnosti in možnost, da bi se potrošniku brez znatnih nevšečnosti zagotovil drug jamčevalni zahtevek).

Družba lahko zavrne potrošnikov jamčevalni zahtevek za vzpostavitev skladnosti blaga, če popravilo in zamenjava nista mogoča ali če bi ji povzročila nesorazmerne stroške ob upoštevanju vseh okoliščin, tudi tistih iz prejšnjega odstavka.

 

Kadar je za vzpostavitev skladnosti potrebno popravilo ali zamenjava blaga, da potrošnik blago na voljo družbi, kot je natančneje opisano v zgornjem razdeku, ki se nanaša na obvestilo kupca družbi. Kadar je za vzpostavitev skladnosti potrebna zamenjava blaga, družba zamenjano blago vzame nazaj na lastne stroške.

 

 

 

Preklic naročila

Prejeta naročila preko spletnege strani dzungla-plants.com lahko potrošnik brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo že odpremljeno. Obvestilo o preklicu naročila je možno izključno preko elektronske pošte [email protected].

V elektronskem sporočilu navedite naslednje podatke:

1. V naslovu sporočila: Preklic naročila

2. V vsebini sporočila: a) ime in priimek potrošnika b) naslov potrošnika c) številka naročila

 

Garancija

Garancija velja na območju Republike Slovenije.

Garancija je vsaka obveznost, ki jo prodajalec prevzame do potrošnika poleg zakonskih obveznosti prodajalca iz naslova obveznega jamstva za skladnost blaga in s katero se zaveže, da bo potrošniku brezplačno popravil ali zamenjal blago, vrnil del ali vso kupnino, kadar blago ne izpolnjuje specifikacij ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali ustreznem oglaševalskem sporočilu, ki je na voljo ob sklenitvi pogodbe ali pred tem.

 

Garant jamči za kakovost izdelka oziroma brezhibno delovanje v garancijskem roku, če ga boste uporabljali v skladu z njegovim namenom in priloženimi navodili.

 

Neskladnost blaga

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za neskladnosti, ki jih je imelo blago v času dobave.

 

Kdaj gre za neskladnost?

 

Blago ni skladno s prodajno pogodbo zlasti, kadar (subjektivne zahteve):

 • ne ustreza opisu, vrsti, količini in kakovosti ter nima funkcionalnosti, združljivosti, interoperabilnosti in drugih lastnosti, kot je zapisano v prodajni pogodbi,

 • ni primerno za poseben namen, za katerega ga potrošnik potrebuje in s katerim je potrošnik seznanil prodajalca najpozneje ob sklenitvi prodajne pogodbe, prodajalec pa je s tem soglašal,

 • ni dobavljeno skupaj z vsemi dodatki 

 

Poleg navedenega iz prejšnjega odstavka, je blago neskladno tudi, ko (objektivne zahteve):

 • ne ustreza namenom, za katere se običajno uporablja blago iste vrste, pri čemer je treba, kadar je to primerno, upoštevati druge predpise, tehnične standarde ali v primeru neobstoja takih tehničnih standardov panožne kodekse ravnanja, ki se uporabljajo za posamezni sektor,

 • ni take kakovosti in ne ustreza opisu vzorca ali modela, ki ju je prodajalec dal na razpolago potrošniku pred sklenitvijo prodajne pogodbe, kadar je to primerno,

 • ni take količine in nima značilnosti in drugih lastnosti, vključno v zvezi s trajnostjo, funkcionalnostjo, združljivostjo in varnostjo, kot je običajno za blago iste vrste in ki jih potrošnik lahko razumno pričakuje glede na naravo blaga in ob upoštevanju kakršne koli javne izjave, podane pri oglaševanju ali označevanju s strani ali v imenu prodajalca ali drugih oseb v predhodnih členih pogodbene verige, vključno s proizvajalcem, razen če prodajalec dokaže, da: 

 • za javno izjavo ni vedel in od njega ni mogoče razumno pričakovati, da bi zanjo vedel,

 • je bila javna izjava do sklenitve prodajne pogodbe popravljena na enak ali primerljiv način, kot je bila podana, ali

 • javna izjava ni mogla vplivati na odločitev za nakup blaga

Blago z digitalnimi elementi je neskladno tudi:

 • če prodajalec ne zagotovi, da je potrošnik obveščen o posodobitvah, vključno z varnostnimi posodobitvami, ki so potrebne za ohranjanje skladnosti blaga z digitalnimi elementi, in so mu te posodobitve tudi dobavljene v obdobju:

 • ki ga potrošnik lahko razumno pričakuje glede na vrsto in namen blaga in digitalnih elementov ter ob upoštevanju okoliščin in narave pogodbe, kadar prodajna pogodba določa enkratno dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve, ali

 • dveh let od dobave blaga z digitalnimi elementi, kadar prodajna pogodba določa nepretrgano dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve v določenem obdobju, ali

 • v katerem je treba v skladu s prodajno pogodbo dobaviti digitalno vsebino ali digitalno storitev, kadar prodajna pogodba določa nepretrgano dobavo digitalne vsebine ali digitalne storitve v obdobju, daljšem od dveh let.

Kadar potrošnik v razumnem roku ne namesti posodobitev, dobavljenih v skladu s prejšnjim odstavkom, prodajalec ni odgovoren za neskladnost, ki je posledica samo tega, da ni bila opravljena ustrezna posodobitev, pod pogojem, da:

 • je prodajalec obvestil potrošnika o razpoložljivosti posodobitve in posledicah, če je potrošnik ne namesti, ter

 • razlog za to, da potrošnik posodobitve ni namestil ali jo je napačno namestil, niso bila pomanjkljiva navodila za namestitev, ki so bila zagotovljena potrošniku.

 

Artikli – rastline – so živ organizem, ki potrebuje posebno skrb in nego, ki se morata izvajati v skladu z navodili, ki so podana ob vsakem artiklu na spletni strani dzungla-plants.com. Prav tako rastline ne smejo biti izpostavljene visokim nihanjem v temperaturi ali svetlobi.

 

Njihovo stanje je potrebno redno pregledovati in prilagajati skrb za njih (npr. količino zalivanja po potrebi prilagoditi glede na stopnjo vlažnosti v zraku, ki vpliva na vlažnost zemlje). Rastline je treba tudi redno pregledovati glede prisotnosti škodljivcev in bolezni, ter v primeru pojava škodljivcev ali bolezni nemudoma pridobiti strokoven nasvet in izvesti primerne in varne ukrepe za njihovo zatiranje. Posledice nepravilne ali pomanjkljive nege in skrbi za rastline (kot so npr. sprememba barve listov in osušenost, gnitje ali odmiranje zaradi pojava škodljivcev ali prevelikega/premalega zalivanja) je tvoja odgovornost in se ne štejejo za stvarno napako. 

 

Obvestilo o neskladnosti lahko potrošnik prodajalcu sporoči na elektronski naslov [email protected].

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova neskladnosti, če o neskladnosti obvesti prodajalca v 2 mesecih od dneva, ko je bila neskladnost ugotovljena. Potrošnik v obvestilu o neskladnosti natančno opiše neskladnost in prodajalcu omogoči, da stvar pregleda oz. da ga pregleda pooblaščeni servis.

 

 

 

Znižanje kupnine in odstop od prodajne pogodbe v primeru neskladnega blaga

Potrošnik lahko zahteva sorazmerno znižanje kupnine ali odstopi od prodajne pogodbe v katerem koli od naslednjih primerov:

 

 • kadar družba ni popravila ali zamenjala blaga ali, kadar je to ustrezno, ni končala popravila ali izvedla zamenjave blaga v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov oziroma je zavrnila potrošnikov jamčevalni zahtevek za vzpostavitev skladnosti blaga v skladu s šestim odstavkom prejšnjega člena;

 • neskladnost obstaja, čeprav je družba poskušala vzpostaviti skladnost;

 • narava neskladnosti je tako resna, da upravičuje takojšnje sorazmerno znižanje kupnine ali odstop od prodajne pogodbe, ali

 • je družba izjavila ali pa je iz okoliščin očitno, da družba ne bo vzpostavila skladnosti blaga v razumnem roku ali brez znatnih nevšečnosti za potrošnika.

 

Ne glede na prejšnji odstavek, lahko potrošnik odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska, če se neskladnost pojavi v manj kot 30 dneh od dobave blaga.

 

Če potrošnik zahteva sorazmerno znižanje kupnine, je znižanje kupnine sorazmerno zmanjšanju vrednosti blaga, ki ga je potrošnik prejel, v primerjavi z vrednostjo, ki bi jo imelo blago, če bi bilo skladno.

 

Odstop od prodajne pogodbe potrošnik uveljavlja z izjavo, s katero družbo obvesti o odločitvi, da odstopa od prodajne pogodbe, kot je natančneje navedeno v zgornjem odstavku, ki se nanaša na obvestilo kupca družbi.

 

Kadar se neskladnost nanaša le na del blaga, dobavljenega na podlagi prodajne pogodbe, in obstaja razlog za odstop od prodajne pogodbe v skladu s prvim ali drugim odstavkom tega člena, lahko potrošnik odstopi od prodajne pogodbe v zvezi s tem blagom in katerim koli drugim blagom, ki ga je pridobil skupaj z neskladnim blagom, če od potrošnika ni mogoče razumno pričakovati, da bo obdržal le blago, ki je skladno.

 

Kadar potrošnik odstopi od prodajne pogodbe zaradi neskladnosti, potrošnik družbi na stroške družbe vrne blago.

 

Potrošnik ne more odstopiti od prodajne pogodbe, če je neskladnost zgolj neznatna.

 

Dokazno breme glede tega, ali je neskladnost neznatna, nosi družba.

 

 

 

Odstop od pogodbe v 14 dneh brez potrebe po navedbi razloga

Kupec, ki ustreza definiciji potrošnika, ima v zvezi z nakupi na spletni trgovini pravico, da v 14 dneh obvesti družbo, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

 

Kupec lahko od pogodbe odstopi tudi tako, da družbi posreduje svojo nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe.

 

Z uveljavitvijo pravice do odstopa od pogodbe prenehajo obveznosti družbe in kupca glede izpolnjevanja pogodbe ali sklenitve pogodbe, kadar je dal ponudbo za sklenitev pogodbe kupec.

 

 

 

Kdaj odstop od pogodbe v 14 dneh brez potrebe po navedbi razloga ni mogoč?

Kljub navedenemu pa v skladu s 135. členom Zakona o varstvu potrošnikov pri določenih oblikah blaga odstop od pogodbe vseeno ni mogoč (npr. pri nakupu blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam,  nakupu blaga, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe, glede dobave zapečatenih avdio ali videoposnetkov in računalniških programov, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat, o dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat, ipd.).

 

 

 

Odveza odgovornosti

Upravljavec spletne strani Džungla Plants d.o.o., stremi k najvišji mogoči stopnji ažurnosti in pravilnosti objavljenih podatkov na spletni strani dzungla-plants.com. Kljub temu pa lahko zmanjšana stopnja delovanja uporabljene tehnološke rešitve, vnos, prenos ali pa kakršnakoli druga obdelava podatkov povzroči napako, ki je prikazana na spletni strani. V primeru, da obiskovalec spletne strani ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, nam to vedno lahko sporoči na elektronski naslov [email protected]. V takem primeru bo podjetje Džungla Plants d.o.o. kupca obvestilo o spremembah in mu omogočilo odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

 

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno s predpisi družba ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga kupec lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov glede izdelkov, ki jih je kupil na spletni trgovini.

 

Družba nudi spletno trgovino na območju Republike Slovenije, torej znotraj Evropskega gospodarskega prostora, ter posledično na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na tej povezavi:

 

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

 

Ukinitev uporabniškega računa

Če želite vna spletni strani dzungla-plants.com ukiniti vaš uporabniški račun, nam to sporočite na naslov [email protected]. V sporočilu je obvezno potrebno navesti naslednje podatke:

 1. V naslovu sporočila: Ukinitev uporabniškega računa.

 2. V vsebini naročila: a) ime in priimek uporabnika, b) naslov uporabnika, c) elektronska pošta, s pomočjo katere je bil odprt uporabniški račun.

 3. Zahtevek za ukinitev uporabniškega računa mora biti poslan z elektronskega naslova, s katerim je bil uporabniški račun tudi odprt. O ukinitvi vas bomo obvestili preko elektronske pošte.
   

Hramba in dostop do besedila teh Splošnih pogojev

Družba se zavezuje, da bo trajno hranila te Splošne pogoje ter njihove pretekle različice. Vsak kupec lahko kadarkoli od družbe zahteva, da mu ta posreduje tiste Splošne pogoje, ki so veljali ob njegovem nakupu, družba pa mu jih bo v razumnem roku brezplačno posredovala na trajnem nosilcu.

V zgoraj navedenem primeru se lahko kupec kadarkoli obrne na družbo tako, da ji v zvezi s tem pošlje svojo zahtevo preko uradnega elektronskega naslova družbe [email protected].

 

Končne določbe

Ti pogoji pričnejo veljati 6. 2. 2024 za uporabnike, ki kupijo blago ali storitev na ta ali po tem datumu.

Z dnem pričetka veljave teh pogojev prenehajo veljati dosedanji pogoji poslovanja.

 

Vklopi razum, zahtevaj račun:
Družba mora za dobavo blaga ali storitev izdati račun in ga izročiti kupcu.