• V košarici nimaš nobenega izdelka.

Malo svetlobe

  /    /    /  Malo svetlobe

Prikaz vseh 17 rezultatov

Rastline za malo svetlobe

 

Številni ljudje imajo radi notranje rastline v svojem domu, saj dodajo svežino in naravni pridih v notranje prostore. Vendar pa imajo nekateri deli doma manjše količine naravne svetlobe, kar lahko predstavlja izziv pri izbiri rastlin. Če iščeš notranje rastline, ki uspevajo v nizki svetlobi, si na pravem mestu. V tem članku bomo predstavili osem različnih vrst rastlin za nizko svetlobo.

Sansevieria

Sansevieria, znana tudi kot taščin jezik, je rastlina, ki je priljubljena zaradi svoje sposobnosti preživetja v različnih svetlobnih pogojih, vključno z nizko svetlobo. Te rastline so znane tudi po tem, da izločajo kisik in filtrirajo zrak, kar prispeva k boljšemu zdravju in dobro počutju v notranjih prostorih. Sansevieria potrebuje malo vlage, zato je idealna za tiste, ki morda ne bodo pozorni na svoje rastline vsak dan. Izogibaj se prekomernemu zalivanju, saj lahko to povzroči gnitje korenin. Sansevieria je tudi ena izmed rastlin, ki ne mara preveč gnojila, zato jo lahko gnojite enkrat na mesec.

Zamia

Zamia je rastlina, ki je idealna za nizko svetlobo. Njena suličasta oblika listov doda v notranje prostore poseben pridih, kar je odlična izbira za tiste, ki želijo nekaj drugačnega in edinstvenega. Zamia potrebuje malo vode, zato je idealna za tiste, ki imajo radi rastline, ki ne zahtevajo preveč pozornosti. Potrebuje zalivanje, ko se ji zemlja v celoti izsuši. Gnojenje ni potrebno, vendar jo lahko gnojiš enkrat na mesec, če želiš, da bo rastlina rasla bolj hitro.

Aglaonema

Aglaonema je rastlina, ki se dobro počuti v nizki svetlobi. Njene listi so zeleni z belimi, srebrnimi ali rdečimi žilami, kar ji daje poseben izgled. Aglaonema se dobro obnese tudi pri nizki vlažnosti zraka, kar jo naredi idealno izbiro za notranje prostore. Aglaonema potrebuje zmerno zalivanje, kar pomeni, da naj bo zemlja rahlo vlažna. Ne pozabite, da rastlina ne mara preveč vode, saj lahko to povzroči gnitje korenin. Gnojenje ni potrebno, je pa priporočljivo za boljšo in hitrejšo rast.

Pothos (Neon Pothos, Marble Queen, Golden Pothos)

Pothos, znani tudi kot Epipremnum, je priljubljena notranja rastlina, ki se dobro obnese v nizki svetlobi. Obstaja več vrst pothosov, vključno z Neon Pothos, Marble Queen in Golden Pothos. Ti pothosi imajo čudovite barve in vzorce listov, kar jih naredi odlično izbiro za tiste, ki želijo nekaj barvitega v svojem domu. Pothos potrebuje zmerno zalivanje, kar pomeni, da naj bo zemlja rahlo vlažna. Rastlina ne mara preveč vode, zato je bolje, da jo zalivaš manj pogosto. Pothos se dobro odziva na gnojila, zato jo lahko gnojiš enkrat na mesec.

Nephrolepis

Nephrolepis oziroma praprot, je notranja rastlina, ki je idealna za nizko svetlobo. Njeni zeleni listi dodajo naravni pridih v notranje prostore, kar naredi sobo bolj živahno in prijetno. Nephrolepis potrebuje redno zalivanje, vendar naj bo zemlja le rahlo vlažna. Rastlina ne mara preveč vode, zato je pomembno, da jo zalivate zmerno. Prav tako ima rada višjo zračno vlago, zato je odlična rastlina za slabo osvetljene kopalnice. Gnojenje enkrat na mesec bo poskrbelo, da bo rastlina bolje rasla.

Parlour Palm

Parlour Palm je idealna notranja rastlina za nizko svetlobo. Njeni zeleni listi so običajno zelo dolge in se nagibajo proti tlom, kar ji daje naraven videz. Parlour Palm potrebuje zmerno zalivanje, kar pomeni, da naj bo zemlja le rahlo vlažna. Rastlina ne mara preveč vode, zato je pomembno, da jo zalivaš zmerno. Gnojenje ni potrebno, vendar jo lahko gnojite enkrat na mesec, če želiš, da bo rastlina rasla bolj hitro. Prav tako pa je netoksična, zato je primerna za domove s hišnimi ljubljenčki.

Phlebodium

Phlebodium, znana tudi kot Blue Star, je notranja rastlina, ki je idealna za nizko svetlobo. Njene srebrno-zelene liste so prekriti z nežnim modrim odtenkom, kar daje rastlini unikaten videz. Phlebodium potrebuje zmerno zalivanje, kar pomeni, da naj bo zemlja le rahlo vlažna. Primerna je za prostore z višjo zračno vlago.

Fittonia

Fittonia, znana tudi kot nerve ali mosaic plant, je notranja rastlina, ki je idealna za nizko svetlobo. Njene zelene liste prekriva omrežje belih žil, kar ji daje edinstven videz. Fittonia potrebuje redno zalivanje, vendar naj bo zemlja le rahlo vlažna. Odlično se obnese v nasadih, saj se hitro razraste po celotnem lončku.

Notranje rastline so lahko čudovit dodatek vsakemu domu, vendar je pomembno izbrati rastline, ki se dobro obnesejo v specifičnih svetlobnih pogojih. Vsaka od teh rastlin ima edinstven videz in zahteve glede zalivanja in gnojenja, zato je pomembno, da se pred nakupom seznaniš z njihovimi potrebami. S pravilno nego in skrbjo bodo te rastline uspevale tudi v nizko osvetljenih prostorih ter popestrile tvoj dom z zelenjem in barvami.