• V košarici nimaš nobenega izdelka.

Semena

  /    /    /  Semena

Prikaz vseh 23 rezultatov

V ponudbo smo dodali semena, da lahko rastline od samega začetka vzgojiš sam/a! Imamo širok izbor raznih tropskih semen kot tudi drugih balkonskih rastlin.
Čas kaljenja: odvisen od semen (lahko od 2-3 tedne, pa tudi do enega meseca)
Zemlja: odcedna mešanice zemlje in perlita (razmerje je odvisno od semen)
Temperatura: optimalna temperatura je za večino okoli 25 °C
Vlažnost: odvisno od vrste semen – običajna sobna vlažnost ali pa visoka vlažnost med 80-90%
Način sejanja: 1 cm globoko, 2-3 cm razdalje med semeni
Metoda sejanja:
Za semena v običajni sobni vlažnosti:
Semena posadimo v lončke 1 cm globoko in 2-3 cm narazen. Lonček postavimo na svetlo mesto z veliko indirektne svetlobe, najbolj primerna so vzhodna ali zahodna okna. Ko semena vzkalijo pustimo, da mlade rastline zrastejo okoli 5 cm ter jih nato razsadimo v posamezne lončke. Uporabimo klasično mešanico za sobne rastline (⅓ perlita, ⅔ zemlje za rože).
Za semena z visoko zračno vlago:
Sadilni lonček do polovice napolnimo s substratom in ga dobro zmočimo. Semena posadimo 1 cm globoko in 2-3 cm narazen (v 10 cm lonček lahko posadimo 6 semen). Lonček pokrijemo s prozorno folijo za živila, ki jo pritrdimo na sadilni lonček z elastiko in vanjo naredimo naredimo luknje za zračenje. Lonček postavimo na toplo in svetlo mesto, brez direktne svetlobe. Priporočamo uporabo lučke ali pa lonček postavimo na okensko polico, najbolj so primerna okna, ki gledajo na vzhod.
Ko semena vzkalijo in imajo vsaj 3 prave liste odstranimo folijo. Mlade rastline redno pršimo saj se zemlja ne sme posušiti. Ko so rastline velike okoli 5 cm jih presadimo v posamezne lončke v zračen substrat za tropske rastline.