• V košarici nimaš nobenega izdelka.

Trgovina

  /    /  Ideja za darilo  /  Komplet – 6 vrst semen bonsajev

Komplet – 6 vrst semen bonsajev

38,00 

Sem komplet za vzgajanje 4 različnih bonsajev! V moji škatli dobiš vse, kar potrebuješ za vzgajanje ter oblikovanje luškanih bonsajev. Sem perfektna ideja za darilo – kjerkoli vzklijem, s seboj prinesem zen vzdušje. 🧘

Komplet vsebuje:

 •  1x plastični lonec
 •  4x biorazgradljivi lončki
 •  4x pastile rehidrirane zemlje
 •  4x vrste semen bonsajev + 2x brezplačni darilni semeni:
  • Rdeči javor (Acer Rubrum)
  • Judovo drevo (Cercis Siliquastrum)
  • Drevo glicinije (Wisteria Sinensis)
  • Japonski črni bor (Pinus Thunbergii)
 • 5x oznak za rastline
 • 1x strižnik za bonsaje
 • 1x navodila za gojenje bonsajev

Primerno za začetnike. Odlično za spoznavanje rastlin in učenje ob opazovanju.

Na zalogi

Na zalogi, predvidoma bo ta izdelek pri vas v 2-3 delovnih dneh.
Quantity
Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja
Zelo pomembno nam je, da hitro odgovorimo na tvoje sporočilo in zadevo vedno rešimo.
Vedno na voljo: [email protected]
Rastline večkrat pregledamo, da so zdrave in brez škodljivcev
14 dnevna garancija za vsa naročila

Do sedaj poslanih že 21077 paketov

ZAČETNI SET ZA GOJENJE BONSAJ DREVES

Navodila za uporabo 6 vrst različnih semen

 

Bonsaj je umetnost, ki jo v Aziji obvladujejo že več sto let. Ta elegantna drevesa gojijo v majhnih posodah in jih obrezujejo ter vzgajajo do popolnosti navdušenci. Gojenje drevesa bonsaj je dolgotrajen, a nagrajujoč proces. Čeprav bo morda potrebno nekaj potrpljenja, smo prepričani, da vam bo všeč celoten postopek od kalitve, obrezovanja do usposabljanja.

V japonščini beseda “Misho” – Gojenje drevesa bonsaj iz semena je lahko zelo koristen proces. Z gojenjem bonsajskega drevesa iz semena imate lahko popoln nadzor nad drevesom od najzgodnejše faze do ključne faze. Gojenje bonsaja iz semena lahko traja dolgo (vsaj dve do tri leta), preden zraste drevo, na katerem lahko dejansko začnete delati. To je edini način za gojenje bonsajskega drevesa od samega začetka.

 

Drevesna semena je običajno treba saditi v jesenskih sezonah, če pa jih poskušate saditi izven sezone, boste morali uporabiti postopek, imenovan “stratifikacija”. To je predhodna obdelava semen, da bodo začela uspešno kaliti. To pogosto pomeni, da boste morali semena hraniti v hladilniku (ne zamrzovalniku) za nekaj tednov, da spodbudite rast.

 

Začetni set Bonsai vsebuje 4 sorte najredkejših in čudovitih semen, 2 semena pa vam podarjamo GRATIS:

Rdeči javor (Acer Rubrum) – lepo japonsko drevo, znano po svetlo rdečih listih.

Judovo drevo (Cercis Siliquastrum) – zelo redko drevo z najčudovitejšimi cvetovi.

Drevo Glicinije (Wisteria Sinensis) – drevo s škrlatnimi cvetovi, kjer se spuščajo z drevesa proti koreninam.

Japonski črni bor (Pinus Thunbergii) – znan po svojih belkastih končnih popkih, ki ustvarjajo zanimiv kontrast s temno zelenim listjem.
Svilena mimoza (Albizia julibrissin) – ima svilnate cvetove in listje, ki so videti kot frnikole.
Ognjeno drevo (Delonix regia) – cvetovi se pojavijo po nekaj letih v ognjeno rdeči barvi.

 

Ta vodnik o Bonsaju vas bo skupaj s priloženimi predmeti v setu popeljal skozi postopek od kalitve vaših semen do popolne rastline, ki je pripravljena za izdelavo vašega lastnega bonsajskega drevesa.

 

Japonski črni bor

Pinus Thunbergii

Japonski črni bor je klasična vrsta drevesa, ki se uporablja za bonsaj, zelo priljubljena pa je tudi na Japonskem. Pinus je vrsta s kratkimi iglicami in najprimernejša za gojenje bonsajev. Črni borovci so zelo tolerantni na slabe razmere in preživijo v naravi na tleh s pomanjkanjem hranil. Drevo ima debele iglice, dolge do 12 cm (4”), ki jih je mogoče skrajšati z rednim ščipanjem.

 

 1. Namakanje – Borova semena namočite v vodo za 10-15 minut.
 2. Priprava – Pastile stisnjene zemlje namočite v posodo z vodo za 5-10 minut. Ko je zemlja zrahljana (nastane 5x volumen zemlje), jo dodajte v biorazgradljive lončke.
 3. Kaljenje – Semena posadite v lončke 1/8 palca globoko v zemljo. Rahlo potlačite zemljo okoli semen. Lončke postavite na hladno mesto ali drugo zaščiteno mesto. Prepričajte se, da je zemlja vlažna, vendar ne preveč prepojena z vodo. Kaljenje običajno traja 2-3 tedne, lahko pa tudi dlje, zlasti v hladnejših sezonah.
 4. Sajenje – Japonski črni bor ima redek koreninski sistem, zato ga je najbolje čim prej posaditi na stalno mesto. Izberite mesto s polnim soncem in dobro odcedno zemljo. Sadike posadite v zemljo, ko so visoke med 2 in 4 cm. Med zalivanjem lahko pustite, da se zemlja posuši na površini, vendar ne pustite, da se sadike preveč izsušijo.
 5. Bonsaj – Ko bo borovec dopolnil 2-3 leta, bo vaše drevo pripravljeno za vzgojo v bonsaj. Za več informacij preberite našo spletno e-knjigo.

 

Drevo glicinije

Wisteria Sinensis

Glicinija je odlična izbira za bonsaj na prostem in vaši zbirki doda edinstveno dišavo! Kot listopadna plezalka glicinija ostaja razmeroma brez škodljivcev in bolezni ter lahko zelo hitro razvije debela debla.

 

 1. Postopek priprave semen – Semena dajte v kozarec, prelijte s toplo vodo in pustite stati 24-48 ur, da se lupine semen zmehčajo.
 2. Priprava – Pastile stisnjene zemlje namočite v posodo z vodo za 5-10 minut. Ko je zemlja zrahljana (nastane 5x volumen zemlje), jo dajte v biorazgradljive lončke. Prepričajte se, da je zemlja vlažna, vendar ne prepojena z vodo.
 3. Kaljenje – Semena posadite v lončke 1/8 palca globoko v zemljo. Rahlo potlačite zemljo okoli semen. Lončke postavite na hladno mesto ali drugo zaščiteno mesto. Prepričajte se, da je zemlja vlažna, vendar ne preveč prepojena z vodo. Kaljenje običajno traja 1-2 meseca, lahko pa tudi dlje.
 4. Sonce – Setev (lončke s semeni) postavite na mesto, ki je čez dan izpostavljeno soncu. Če morate lončke začasno premakniti, delna senca ne bi smela škodovati semenom glicinije. Vendar jih čim prej vrnite na sonce. Kaljenje običajno traja 1 do 2 meseca, lahko pa tudi dlje.
 5. Sajenje – Postavite lončke na toplo in sončno mesto. Sadike posadite v zemljo, ko so visoke med 2 in 4 cm. Med zalivanjem lahko pustite, da se zemlja posuši na površini, vendar ne pustite, da se sadike preveč izsušijo.
 6. Bonsaj – Ko bo vaše drevo staro 2-3 leta, bo vaše drevo pripravljeno za vzgojo v bonsaj. Za več informacij preberite našo spletno e-knjigo.

 

Japonski rdeči javor

Acer rubrum

Rdeči javor je zaradi svojih posebnosti ena najpogosteje uporabljenih vrst listavcev pri oblikovanju vrtov. Počasna rast omogoča nadzor nad prostornino drevesa skozi celotno življenjsko dobo, dobro podpira obrezovanje in ohranja tipično krovasto obliko. Zraste v obliko dežnika, ki daje neverjeten estetski učinek v vsakem gospodinjstvu. Njena silhueta je zlahka prepoznavna in izstopa od drugih rastlin.

 

 1. Postopek priprave semen – Semena dajte v kozarec, prelijte s toplo vodo in pustite stati 24-48 ur, da se lupine semen dobro namočijo in zmehčajo.
 2. Postopek skarifikacije (priprava semen za večjo kalivost) – Odstranite vodo in dajte semena v originalno vrečko za semena z zadrgo, ter jih poškropite z vodo tako, da semena zadržijo vlago v notranjosti vrečke. Nato postavite vrečko z zadrgo s semeni v hladilnik (ne zamrzovalnik!) za 4-6 tednov.

Da zmanjšate možnost za razvoj glivic, 1x tedensko vzemite semena iz hladilnika ter iz vrečke; poškropite z destilirano vodo, obrišite notranjost vrečke in semena, nato semena dajte nazaj v vrečko ter postavite v hladilnik.

 1. Priprava – Pastile stisnjene zemlje namočite v posodo z vodo za 5-10 minut. Ko je zemlja zrahljana (nastane 5x volumen zemlje), jo dajte v biorazgradljive lončke.
 2. Kaljenje – Semena posadite v lončke 1/8 palca globoko v zemljo. Rahlo potlačite zemljo okoli semen. Lončke postavite na hladno mesto ali drugo zaščiteno mesto. Prepričajte se, da je zemlja vlažna, vendar ne prepojena z vodo. Kaljenje običajno traja 1-2 meseca, lahko pa tudi dlje.
 3. Sajenje – Postavite lončke na toplo in sončno mesto. Sadike posadite v zemljo, ko so visoke med 2 in 4 cm. Med zalivanjem lahko pustite, da se zemlja posuši na površini, vendar ne pustite, da se sadike preveč izsušijo.
 4. Bonsaj – Ko bo vaše drevo staro 2-3 leta, bo vaše drevo pripravljeno za vzgojo v bonsaj. Za več informacij preberite našo spletno e-knjigo.

 

Judovo drevo

Cercis Siliquastrum

Cercis siliquastrum, splošno znan kot judovsko drevo ali judovsko drevo, je majhno listopadno drevo iz južne Evrope in zahodne Azije, ki je znano po svojih bogatih temno rožnatih cvetovih spomladi. Obstaja dolgoletni mit, da se je Juda Iškarijot obesil na drevo te vrste.

 

 1. Postopek priprave semen – Semena dajte v kozarec, prelijte z vročo vodo in pustite stati 24-48 ur, da se lupine semen zmehčajo. Semena bi morala nabrekniti. V nasprotnem primeru odstranite zunanjo lupino semen in jih namočite v vodi sobne temperature za nadaljnjih 12-24 ur.
 2. Postopek skarifikacije (priprava semen za večjo kalivost) – Odstranite vodo in dajte semena v originalno vrečko za semena z zadrgo, ter jih poškropite z vodo tako, da semena zadržijo vlago v notranjosti vrečke. Nato postavite vrečko z zadrgo s semeni v hladilnik (ne zamrzovalnik!) za 4-6 tednov.

Da zmanjšate možnost za razvoj glivic, 1x tedensko vzemite semena iz hladilnika ter iz vrečke; poškropite z destilirano vodo, obrišite notranjost vrečke in semena, nato semena dajte nazaj v vrečko ter postavite v hladilnik.

 1. Priprava – Pastile stisnjene zemlje namočite v veliko vode za 5-10 minut. Ko je zemlja zrahljana (nastane 5x volumen zemlje), jo dajte v biorazgradljive lončke.
 2. Kaljenje – Semena posadite v lončke 1/8 palca globoko v zemljo. Rahlo potlačite zemljo okoli semen. Lončke postavite na hladno mesto ali drugo zaščiteno mesto. Prepričajte se, da je zemlja vlažna, vendar ne prepojena z vodo. Kaljenje običajno traja 1-2 meseca, lahko pa tudi dlje.
 3. Sajenje – Postavite lončke na toplo in sončno mesto. Sadike posadite v zemljo, ko so visoke med 2 in 4 cm. Med zalivanjem lahko pustite, da se zemlja posuši na površini, vendar ne pustite, da se sadike preveč izsušijo.
 4. Bonsaj – Ko bo vaš bor star 2-3 leta, bo vaše drevo pripravljeno za vzgojo v bonsaj. Za več informacij preberite našo spletno e-knjigo.

 

Svilena Mimoza

(Albizia julibrissin)

Rast svilnate drevesne mimozine se lahko izplača samo kot bonsaj. Ta drevesa dajejo svilnate cvetove in listje, ki je videti kot frnikole. Svileno drevo je zelo enostavno za gojenje in prizanesljivo. Za vzdrževanje vlage jim zadostuje dovolj vode; prenesejo celo krajše obdobje suše. Odrasla drevesa se odprejo v čudovito obliko črke V in so odlično drevo za bonsaje.

 

 1. Postopek skarifikacije – Semena mimoz imajo zelo trdo lupino, ki otežuje dostop vode do jedra in s tem spodbuja kalitev. Zato vzemite majhne škarje ali nož in postrgajte zunanjo lupino, dokler ne vidite notranjega jedra. Lahko naredite tudi manjši rez, da odkrijete notranjo sredico, vendar bodite zelo previdni, da ne prerežete notranje sredice (le rjavo lupino).
 2. Namakanje – seme položite v kozarec ali posodo, ga prelijte z Lukovo toplo vodo in pustite stati 24 ur. Po 24 urah se mora velikost semena podvojiti.
 3. Priprava – stisnjene pelete zemlje, ki so priloženi v kompletu, namočite v veliko vode za 5-10 minut. Ko se zemlja spiha, jo dodajte v priložene lončke, ki so biološko razgradljivi.
 4. Kalitev – V lončke posadite semena 1/4 palca globoko v zemljo. Zemljo okoli semen rahlo zatlačite. Lončke postavite na toplo mesto ali drug zaščiten prostor. Poskrbite, da bo zemlja vlažna, vendar ne razmočena. Kalitev običajno traja dva ali tri tedne, lahko pa tudi dlje.
 5. Presajanje – Ko semena vzklijejo, jih je priporočljivo ločiti in posaditi v večje lonce, da se izognete konkurenci.
 6. Sajenje – Izberite prostor s polnim soncem in dobro odcedno zemljo. Sadike posadite v zemljo, ko so visoke od 2 do 4 cm. Med zalivanjem se lahko zemlja na površini posuši, vendar ne dovolite, da se sadike preveč izsušijo.
 7. Bonsaj – Ko bo vaše drevo mimoza staro 2-3 leta, bo pripravljeno za vzgojo v bonsaj. Za več informacij preberite našo e-knjigo.

 

Ognjeno drevo

(Delonix regia)

Ognjeno drevo ali Delonix regia je vrsta nizke rastline iz družine fižolovk. Znana je po svojih listih, podobnih praproti, in lapornatem prikazu nizkih cvetov. V številnih tropskih delih sveta ga gojijo kot okrasno drevo, v angleščini pa je dobil ime royal Poinciana ali flamboyant. Cvetovi se pojavijo v nekaj letih v ognjeno rdeči barvi.

 

 1. Namakanje – seme položite v kozarec ali drugo posodo, prelijte z Lukovo toplo vodo in pustite stati 24-48 ur, da se lupine semen zmehčajo.
 2. Postopek skarifikacije – semena ognjenega drevesa imajo zelo trdo lupino, ki otežuje dostop vode do jedra in s tem spodbuja kalitev. Z nohtno škarjico ali ostrim orodjem odrežite majhen del zunanje lupine semena. Pazite, da ne prerežete ali poškodujete jedra semena.
 3. Drugo namakanje – semena ponovno namočite v svežo vodo za 12-24 ur.
 4. Priprava zemlje – stisnjene pelete za zemljo, ki so priloženi v kompletu, namočite v veliko vode za 5-10 minut. Ko se zemlja spiha, jo dodajte v priložene biološko razgradljive lončke.
 5. Sajenje – V lončke posadite semena na globino 1/4 palca v zemljo. Vsadite semena v zemljo ter okoli semen rahlo potlačite. Lončke postavite na toplo mesto ali drug zaščiten prostor. Poskrbite, da bo zemlja vlažna, vendar ne razmočena. Kalitev običajno traja dva ali tri tedne, lahko pa lahko tudi dlje.
 6. Presajanje – Ko semena vzklijejo, jih je priporočljivo ločiti in posaditi v večje lonce, da se izognete konkurenci.
 7. Sajenje – Izberite prostor s polnim soncem in dobro odcedno zemljo. Sadike posadite v zemljo, ko so visoke od 2 do 4 cm. Med zalivanjem se lahko zemlja na površini posuši, vendar ne dovolite, da bi se sadike preveč izsušile.
 8. Bonsaj – Ko bo vaš plamenec star 2-3 leta, bo drevo pripravljeno za vzgojo v bonsaj. Za več informacij preberite našo e-knjigo.
10 cm

Prijazno osebje, zelo kvalitetne rastline, fino je da se zaloga hitro menja saj tako lahko kupiš res veliko različnih rastlin. Toplo priporočam<3

Lara Orazem

Najraje rože naročam v Džungla plants, ker je zanje najboljše poskrbljeno, rastline so res v brezhibnem stanju, ogromno je poudarka tudi na okolju prijazni embalaži, vedno so dostopni z različnimi nasveti. Nikjer drugje ne bi rajše vzela rastlin kot pri njih, saj vem, da ne bom razočarana.

Nina Mager

Zanimive rastline in dodatki, ki jih drugje ni mogoče dobiti. Odlično.

Silvo Škoberne

Noro zadovoljna. Naročila že večrat, vedno dostavljene na dom v odličnem stanju. Rastline so vedno prišle zdrave in prekrasne, zaposleni pa nadvse prijazni. Priporočam :)!

Patricia Krt

Prijazno osebje, zelo kvalitetne rastline, fino je da se zaloga hitro menja saj tako lahko kupiš res veliko različnih rastlin. Toplo priporočam<3

Lara Orazem

Najraje rože naročam v Džungla plants, ker je zanje najboljše poskrbljeno, rastline so res v brezhibnem stanju, ogromno je poudarka tudi na okolju prijazni embalaži, vedno so dostopni z različnimi nasveti. Nikjer drugje ne bi rajše vzela rastlin kot pri njih, saj vem, da ne bom razočarana.

Nina Mager

Zanimive rastline in dodatki, ki jih drugje ni mogoče dobiti. Odlično.

Silvo Škoberne

Noro zadovoljna. Naročila že večrat, vedno dostavljene na dom v odličnem stanju. Rastline so vedno prišle zdrave in prekrasne, zaposleni pa nadvse prijazni. Priporočam :)!

Patricia Krt