• V košarici nimaš nobenega izdelka.

Rastline za pisarne

  /    /  Rastline za pisarne

Prikaz vseh 47 rezultatov

Sobne rastline so odličen dodatek za vsak pisarniški prostor, saj lahko izboljšajo kakovost zraka, zmanjšajo stres in v okolje vnesejo pridih narave. Tukaj je nekaj rastlin, ki jih ni težko vzdrževati in so kot nalašč za pisarno:

Pothos

Pothos je znana po listih v obliki srca, ki so lahko rumenkasti, beli ali svetlo zeleni. Je zelo priljubljena sobna rastlina, saj je enostavna za nego in prenese slabo svetlobo. Pothos je znan tudi po svoji sposobnosti čiščenja zraka, saj odstranjuje onesnaževala, kot sta formaldehid in ogljikov monoksid. Je odlična izbira za pisarne, saj ga lahko usposobimo, da raste po opori, ali pa ga pustimo, da se spušča iz viseče košare.

Monstera

Monstera je tropska rastlina, ki je znana po svojih velikih, bleščečih listih, ki lahko vsaki pisarni dodajo pridih džungle. Listi so pogosto perforirani z luknjicami in lahko zrastejo do 3 metre v dolžino. Njena nega je preprosta, najraje pa ima svetlo, posredno svetlobo. Znana je tudi po svojih lastnostih čiščenja zraka in lahko zmanjša raven toksinov v zraku.

Juka

Ta rastlina je odlična izbira za pisarne, saj ne potrebuje veliko pozornosti. Juka ima raje svetlo, posredno svetlobo in prenese širok razpon temperatur, zato je odlična izbira za pisarniške prostore.

Dracaena

Dracena je vsestranska rastlina, ki je na voljo v številnih različnih sortah. Znana je po dolgih listih, ki so lahko zeleni, pisani ali celo črtasti. Njena nega je preprosta, najraje ima svetlo, posredno svetlobo in prenese širok razpon temperatur. Ima tudi lastnosti čiščenja zraka in lahko zmanjša raven toksinov v zraku.

Palma

Palme se lahko uporabljajo za ustvarjanje tropskega vzdušja v pisarni, zanje pa je enostavno skrbeti. Najraje imajo svetlo, posredno svetlobo in prenašajo širok razpon temperatur. Imajo tudi lastnosti čiščenja zraka. Nekatere priljubljene vrste palm za notranjo uporabo vključujejo palmo Areko, Parlour palm in palmo Kentia/Howeo.

Fikusi

Fikus je priljubljena izbira za pisarniške prostore, saj je enostaven za nego in lahko zraste precej velik. Znan je po svojih bleščeče zelenih listih, ki lahko zrastejo do 6 cm v dolžino. Fikus ima najraje svetlo, posredno svetlobo, vendar lahko prenese tudi šibko svetlobo. Znan je tudi po svojih lastnostih čiščenja zraka.

Sansevieria

To je odlična izbira za pisarniške prostore, saj prenese nizko raven svetlobe in redko zalivanje. Znana je tudi po svojih lastnostih čiščenja zraka.

Zamija

Ta rastlina je znana po debelih, voščenih listih in sposobnosti prenašanja nizke ravni svetlobe. Znana je tudi po svojih lastnostih čiščenja zraka.

Ficus Lyrata

To je velika, dramatična rastlina, ki je primerna za pisarniške prostore. Znana je po velikih, bleščeče zelenih listih, ki lahko zrastejo do 2 metra v dolžino, in edinstvenih listih v obliki violine. Najraje ima svetlo, posredno svetlobo, vendar prenese tudi šibko svetlobo. Znana je tudi po svojih lastnostih čiščenja zraka.

Na splošno so te lahko vzdrževane sobne rastline odlična izbira za pisarniške prostore, saj lahko izboljšajo kakovost zraka, zmanjšajo stres in v okolje vnesejo pridih narave. Poleg tega jih je enostavno negovati in prenašajo širok razpon temperatur in ravni svetlobe, zato so idealne za vsako pisarno.