• V košarici nimaš nobenega izdelka.

Dodatki

  /    /    /  Dodatki

Prikaz vseh 82 rezultatov

Rastline so nepogrešljiv del našega življenja. Ne samo, da nas obdajajo in nas osvežujejo s kisikom, ampak tudi polepšajo naše domove in vrtove. Njihova prisotnost nam prinaša občutek miru in sreče. Vendar pa, da bi rastline ohranjale svojo lepoto in vitalnost, potrebujejo našo skrb in nego.

Na spletni strani Džungla Plants smo se posvetili ponudbi različnih izdelkov, ki ti pomagajo pri skrbi za tvoje rastline. V našem širokem naboru izdelkov boste našli vse, kar potrebujete, da boste lahko postali vrtnar ali sobni botanik svojih sanj. Z našo kategorijo dodatkov ti bomo pomagali, kako lahko skrbiš za svoje rastline in kateri izdelki ti pri tem lahko pomagajo.

Zakaj je kakovostna zemlja pomembna za rastline?

Zemlja je temeljni element za rast rastlin. Vsebuje hranila, vlago in zračne prostore, ki so ključni za zdravo rast in razvoj rastlin. Zato je izjemno pomembno, da izberemo pravo mešanico zemlje za naše rastline.

Džunglina mešanica zemlje za tropske rastline, ki jo ponujamo na naši spletni strani, je odličen primer kakovostne zemlje. Ta mešanica je posebej oblikovana za tropske rastline, ki zahtevajo dobro drenažo in vlago. Vsebuje optimalno razmerje hranil, ki podpirajo rast in cvetenje teh eksotičnih rastlin. Uporaba prave zemlje je ključna za uspešno gojenje tropskih rastlin v loncih ali lončnicah.

Poleg tega ponujamo tudi Džunglino mešanico zemlje za kaktuse in sukulente. Te rastline imajo posebne potrebe po zemlji, saj ne marajo preveč vlage. Naša mešanica zemlje za kaktuse je zasnovana tako, da omogoča dobro drenažo in preprečuje zastajanje vode v koreninah. S tem se izognemo težavam, kot so gniloba korenin, ki lahko prizadenejo kaktuse in sukulente.

Gnojila za zdravo rast

Poleg kakovostne zemlje so gnojila ključna za zdravo rast rastlin. Rastline potrebujejo različna hranila, da lahko rastejo in se razvijajo. Na naši spletni strani najdete različna organska gnojila, ki bodo zadovoljila potrebe tvojih rastlin.

Eno izmed gnojil, ki ga ponujamo, je Biobizz Bio-Grow. To je 100-odstotno organsko tekoče gnojilo, ki je primerno za vse vrste rastlin in za vse razvojne faze. Vsebuje dušik, fosfor in kalij, ki so ključna hranila za rast rastlin. Uporaba organskih gnojil, kot je Biobizz Bio-Grow, pomaga ohranjati zdravo in uravnoteženo okolje za tvoje rastline.

Poleg tega ponujamo tudi Biobizz Root-Juice, ki je naravni pospeševalec rasti korenin. To gnojilo spodbuja razvoj močnih in zdravih korenin, kar je ključno za dobro prehrano rastlin. Močne korenine omogočajo rastlinam, da bolje absorbirajo hranila iz zemlje in bolje prenašajo stresne razmere.

Različni pripomočki za nego rastlin

Skrb za rastline vključuje več kot le zalivanje in gnojenje. Obstaja veliko drugih vidikov nege, ki so prav tako pomembni. Na naši spletni strani ponujamo široko paleto pripomočkov, ki ti lahko olajšajo nego tvojih rastlin.

Če gojiš sobne rastline, se verjetno srečuješ s problemom, kako ohranjati pravo vlažnost v zraku. Sušen zrak v notranjih prostorih lahko negativno vpliva na tvoje rastline, še posebej na tiste, ki prihajajo iz vlažnih tropskih okolij. Merilec vlage in temperature ter merilec vlažnosti zemlje, ki ju ponujamo, ti bosta pomagala spremljati pogoje v tvojem domu in pravočasno ukrepati, če je to potrebno.

Obrezovanje je pomemben del nege rastlin, saj omogoča odstranjevanje odmrlih ali bolnih delov rastline ter spodbuja njen zdrav razvoj. Na voljo imamo različna orodja za obrezovanje, vključno z mini škarjicami in škarjami za obrezovanje. Pravilno obrezovanje je ključno za oblikovanje in vzdrževanje želene oblike rastline.

Če si ljubitelj terarijev, bomo našli nekaj zate. Na voljo imamo črne kamne za terarije, različne posode ter set teleskopskih orodij za urejanje terarijev. Terariji so čudoviti mini ekosistemi, v katerih lahko gojiš različne rastline in ustvariš čaroben okolje za opazovanje narave.

Opora in podpora za rastline

Včasih rastline potrebujejo podporo pri vzpenjanju in rasti. To je še posebej pomembno pri plezalnih rastlinah, kot so pothosi, monstere in druge plezalke, ki jih želiš usmeriti v želeno smer. Na naši spletni strani najdeš različne oblike opor, kot so kača, krogi in verige, ki ti pomagajo pri oblikovanju rasti tvojih rastlin.

Poleg tega ponujamo tudi prozorne šotne mahove opore, kokosovo oporo in piramidne opore, ki ne samo da zagotavljajo potrebno podporo rastlinam, ampak tudi prispevajo k estetskemu videzu tvojega prostora. Če želiš, da tvoje rastline rastejo visoko in močno, so te opore nepogrešljive.

Preprosto presajanje in urejanje okolja

Presajanje rastlin je ključen del njihove nege. S pravilnim presajanjem jim omogočimo več prostora za rast, svežo zemljo in nove hranilne snovi. Na naši spletni strani najdeš podlogo za presajanje, ki ti olajša ta postopek. Prav tako ponujamo podstavke za rastline na kolesih, ki ti omogočajo, da svoje rastline enostavno premikaš po prostoru, tako da lahko najdejo najboljšo svetlobo.

Poličniki za rastline so odlična izbira, če želiš organizirati svoj prostor za gojenje rastlin. Na voljo so v različnih velikostih in oblikah, zato jih lahko prilagodiš svojim potrebam. Poleg tega ponujamo tudi različne posode za gojenje rastlin, ki so odlična izbira za tiste, ki želijo vzgojiti svoje rastline iz semen ali potaknjencev.

Zaščita rastlin pred škodljivci

Ena izmed največjih težav, s katerimi se srečujejo ljubitelji rastlin, so škodljivci. Škodljivci, kot so pršice, uši, tripsi, volnate uši in listne uši, lahko povzročijo veliko škodo rastlinam, če se ne ukrepa pravočasno. Na naši spletni strani najdeš različne izdelke za zaščito rastlin pred škodljivci.

En izmed najučinkovitejših načinov za zaščito rastlin pred škodljivci je uporaba insekticidov. Na voljo imamo različne vrste insekticidov, vključno z univerzalnim insekticidom Strike in naravnim insekticidom Substral Naturen Bio Forte in Neem tonikom, ki sta namenjena boju proti pršicam. Uporaba insekticidov je učinkovit način za zaščito tvojih rastlin pred škodljivci.

Drugi koristni dodatki za nego rastlin

Poleg zgoraj navedenih izdelkov imamo v ponudbi še veliko drugih dodatkov, ki ti lahko pomagajo pri negi tvojih rastlin. To vključuje:

Viseče žepke za rastline: Ti so odlična izbira za tiste, ki nimajo veliko prostora in želijo svoje rastline obesiti.

Zanke za plezalne rastline: Pomagajo usmeriti rast plezalnih rastlin in ohranjajo njihovo obliko.

Samozalivalne špice iz terakote: Omogočajo enostavno zalivanje rastlin in ohranjajo optimalno vlažnost zemlje.

Vrtnarski predpasnik: Zaščiti tvoja oblačila pred umazanijo in vlago med nego rastlin.

Zlati set za presajanje: Vsebuje orodje, ki ga potrebuješ za presajanje in urejanje tvojih rastlin.

Rastline so čudovit dodatek k našim domovom in vrtovom, vendar zahtevajo redno nego in skrb. Na srečo imamo na voljo številne izdelke, ki nam olajšajo to nalogo. Na spletni strani Džungla Plants ponujamo širok nabor izdelkov, ki ti bodo pomagali pri negi tvojih rastlin.

Ne glede na to, ali si izkušen vrtnar ali začetnik, boš našel vse, kar potrebuješ, da tvoje rastline uspevajo in cvetijo. Preveri našo ponudbo in začni skrbeti za svoje zelene prijatelje na najboljši možen način. Z našo pomočjo boš lahko ustvaril čudovit vrt ali pravo džunglo v svojem domu.