• V košarici nimaš nobenega izdelka.

Malo vode

  /    /    /  Malo vode

Prikaz vseh 47 rezultatov

Notranje rastline so čudovit dodatek vsakemu domu, vendar pa lahko zalivanje postane težava za tiste, ki živijo v sušnih podnebjih ali preprosto ne želijo porabiti preveč časa za zalivanje. Na srečo obstajajo notranje rastline, ki ne potrebujejo veliko vode. Tukaj je nekaj odličnih možnosti za notranje rastline za malo zalivanja.

Sansevieria

Sansevieria, znana tudi kot taščin jezik, je notranja rastlina, ki je idealna za malo zalivanja. Rastlina ima debele mesnate liste, ki zadržujejo vlago in ji omogočajo preživetje v sušnih pogojih. Sansevieria potrebuje le zmerno zalivanje. Zemlja mora biti popolnoma suha, preden ponovno zaliješ rastlino. V zimskih mesecih se zalivanje zmanjša na minimum.

Zamia

Zamia je notranja rastlina, ki je tudi znana kot ZZ plant. Rastlina ima debele liste, ki zadržujejo vlago in tako omogočajo redko zalivanje. Je tudi ena od najbolj priljubljenih notranjih rastlin zaradi enostavne nege. Med zalivanji moraš počakati, da se zemlja res v celoti izsuši in lahko počakamš, da se gomoljčki na vrhu zemlje malenkost nagubajo, preden jo ponovno zaliješ. Pozimi jo lahko zaliješ tudi na redkeje kot en mesec.

Kaktusi in sukulente

Kaktusi in sukulente so odlična izbira za tiste, ki iščejo notranje rastline za malo zalivanja. Te rastline so zasnovane tako, da zadržujejo vlago in preživijo v sušnih pogojih. Kaktusi in sukulente ne potrebujejo veliko vode. V zimskih mesecih se lahko zalivanje zmanjša na minimum, v poletnih mesecih pa se rastline lahko zalijejo približno enkrat na teden ali manj. Kaktuse in sukulente lahko pozimi prestaviš tudi na prezimovanje v svetel in hladen prostor, ki ima minimalno 10 stopinj celzija.

String of hearts, string of pearls in string of turtles

String of rastline so notranje rastline, ki so idealne za malo vode. Rastlina ima drobne mesnate liste, ki zadržujejo vlago in ji omogočajo preživetje v sušnih pogojih. Pravzaprav gre za vrsto sukulent in peperomij, ki potrebujejo zalivanje, ko se jim zemlja v celoti izsuši med zalivanji. Pri string of hearts lahko počakaš med zalivanji, da zgornji listki postanejo rahlo mehkejši in rastlino takrat zaliješ.

Pothos

Pothos, znana tudi kot Epipremnium, je notranja rastlina, ki je idealna za malo zalivanja. Rastlino lahko zaliješ, ko se ji polovica zemlje izsuši, vendar nam zameri, če jo zaliješ šele takrat, ko ima v celoti suho zemljo.

Hoya

Hoya, znana tudi kot voščenka, je notranja rastlina, ki je znana po svojih listih in cvetovih. Rastlina ima debele mesnate liste, kar ji pomaga pri zadrževanju vode. Pri hoyah preveri zgornje, vrhnje liste in ko so listi rahlo mehki, lahko zaliješ rastlino. S pravilnim zalivanjem in rednim gnojenjem te bodo hoye presenetile z lepimi cvetovi.

Tillandsia

Tillandsia, znana tudi kot zračna rastlina, je notranja rastlina, ki ne potrebuje zemlje, saj absorbira vlago iz zraka. Tillandsia potrebuje le občasno škropljenje z vodo. Rastlino lahko potopiš v vodo enkrat na teden ali jo škropiš z vodo dvakrat na teden.

Skrb za notranje rastline za malo vode

Če želiš, da tvoje notranje rastline ostanejo zdrave in živahne, moraš skrbeti zanje na pravilen način. Tukaj je nekaj nasvetov za skrb za notranje rastline za malo vode:

Izberi pravo zemljo: Uporabi zemljo, ki dobro zadržuje vlago in jo postopoma sprošča. Predlagamo mešanico črne šote, perlita, lubja in malenkost kokosove šote.

Ne zalivaj preveč: Večina notranjih rastlin za nizko zalivanje ne potrebuje veliko vode. Zalij jih samo takrat, ko je zemlja popolnoma suha.

Zmanjšaj zalivanje pozimi: V zimskih mesecih se zalivanje zmanjša na minimum, saj notranje rastline v tem času ne potrebujejo veliko vode.

Ne uporabljaj preveč gnojila: Preveč gnojila lahko poškoduje rastline. Uporabljaj gnojilo zmerno, v skladu z navodili proizvajalca.

Zagotovi dobro osvetlitev: Čeprav notranje rastline za nizko zalivanje ne potrebujejo veliko vode, pa še vedno potrebujejo dobro osvetlitev. Zagotovi, da rastline dobijo dovolj svetlobe, da lahko normalno rastejo in se razvijajo.

Notranje rastline so odličen način za popestritev doma ali pisarne. Če imaš težave z zalivanjem ali ne želiš porabiti preveč časa za skrb za rastline, so notranje rastline za malo vode odlična izbira. Naštete rastline so odporne in preživijo v sušnih pogojih, kar pomeni, da jih ni treba pogosto zalivati. Da bi tvoje notranje rastline za malo vode ostale zdrave, moraš uporabljati pravo zemljo, jih redko zalivati, gnojiti zmerno in zagotoviti dobro osvetlitev. Na koncu se prepričaj, da izbereš notranje rastline za malo vode, ki ustrezajo tvojemu okusu in slogu doma ali pisarne. S pravilno skrbjo lahko te rastline trajajo vrsto let in dodajo življenje in barvo tvojemu prostoru.