PRODAJALNA V LJUBLJANI JE ODPRTA (Peruzzijeva 84b): pon in sre: 13-18, tor in čet: 8-15

Crassula marnieriana ‘Hottentot’

11.00 

Sem posebna sukulenta z mnogimi imeni – med drugim mi pravijo ‘Worm Plant’ in ‘Jade Necklace’. Spadam med odporne rastline, saj lahko prenesem tudi nižje temperature. Poznamo več kot 200 vrst krasul, a jaz sem s kompaktnimi “nanizanimi listki” definitivno ena izmed bolj posebnih. 

Izvor: Južna Afrika

 

Ni na zalogi

Obvestilo o novi zalogiSeznam želja

Opis

Crassula marnieriana ‘Hottentot’

NEGA

Zemlja: Zračna in odtočna (mešanica peska, šote in perlita). Moje korenine se rade tiščijo, tako da preferiram manjše lončke, v katerih lahko uspevam več let.
Svetloba: Rada imam sonce. Da se izogneš ožganinam mojih listkov, mi omogoči jutranje ali večerno sonce.
Zalivanje: Zalij me, ko se zgornja plast zemlje izsuši. Pozimi zmanjšaš zalivanje približno za polovico.
Gnojenje: Skozi pomlad in poletje z blago mešanico tekočega gnojila. (Pogostost gnojenja je odvisna od vrste gnojila, prilagodi jo glede na navodila, zapisana na embalaži izdelka, ki ga uporabljaš).
Okolje: Sem zelo odporna rastlina, rada imam tako hladno kot toplo okolje. Odporna sem tudi na prepih.
Toksičnost: Toksična. (Ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem).
Bolezni in škodljivci: Ne zalivaj me preveč, saj sem nagnjena h koreninski gnilobi. Obiščejo me lahko kaparji ali volnate uši.

 

Višina rastline v sadilnem lončku: 20 cm
Premer lonca: 13 cm

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Ker je vsaka rastlina unikatna, so možne manjše variacije. Med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, variegaciji, številu listov, vej, cvetov, itd. …

Vse rastline so primarno v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

×

Cart