PRODAJALNA V LJUBLJANI JE ODPRTA (Peruzzijeva 84b): pon in sre: 13-18, tor in čet: 8-15

Hoya Kerrii

7.00 

Sem prav posebna vrsta voščenke (Hoye), saj so moji listi v obliki popolnega srca. Tako ti izkazujem ljubezen skoraj dobesedno, z menoj pa lahko obdariš tudi ljubljeno osebo in ji polepšaš dan. Nisem zahtevna rastline, potrebujem relativno malo vode, svetlo mesto in rada se tiščim v lončku.          

Izvor: Jugovzhodna Azija

 

Ni na zalogi

Obvestilo o novi zalogiSeznam želja

Opis

Hoya Kerrii / Sweetheart Plant

NEGA

Zemlja: Zračna in odtočna (mešanica zemlje in perlita / peska). Zaradi moje oblike sem lahko tudi v visečem loncu. Moje korenine se rade tiščijo, tako da preferiram manjše lonce.
Svetloba: Svetlo mesto z indirektno svetlobo, a preživim tudi z manj svetlobe (v tem primeru rastem počasneje).
Zalivanje: Zalij me, ko je moja zemlja skoraj suha.
Gnojenje: Mešanica tekočega gnojila enkrat mesečno v toplih mesecih. (Pogostost gnojenja je odvisna od vrste gnojila, prilagodi jo glede na navodila zapisana na embalaži izdelka, ki ga uporabljaš).
Okolje: Nad 16 stopinj, potrebujem bolj vlažno okolje.
Toksičnost: Netoksična. (Ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem.)
Bolezni in škodljivci: Ne zalivaj me preveč, saj sem nagnjena h koreninski gnilobi in nekaterim vrstam plesni. Obiščejo me lahko škodljivci kot so pršice prelke, resarji in volnate uši.

 

Višina: 12 cm
Premer lonca: 5,5 cm

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Ker je vsaka rastlina unikatna, so možne manjše variacije. Med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, variegaciji, številu listov, vej, cvetov, itd. …

Vse rastline so primarno v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

×

Cart