DOSTAVA Z VKLJUČENO GRELNO BLAZINICO
Akcija!

Maranta leuc. Kerchoveana Variegata

86.00  60.00 

Če se navdihuješ nad posebnostjo Marant, ti bom jaz vsekakor zelo všeč. Moji listi so s posebnim vzorcem zagotovo med bolj zanimivimi. Hkrati se popestrim še z variegiranimi lisami, tako da sem prav unikatna. Posebna sem tudi glede rasti: raje rastem v širino kot višino, zato potrebujem okoli sebe dovolj prostora. Vsak dan se, kot druge Marante, ‘zbudim’ in ‘grem spat’, kar opaziš pri premikanju mojih listov.

Izvor: Srednja in Južna Amerika

 

Na zalogi

Seznam želja

Opis

Maranta leuc. Kerchoveana Variegata

NEGA

Zemlja: Zračna in odtočna (mešanica zemlje in perlita).
Svetloba: Svetlo mesto z indirektno svetlobo.
Zalivanje: Zalij me, ko se zemlja izsuši. Poleti me zalivaj več kot pozimi. Voda naj bo sobne temperature.
Gnojenje: Mešanica tekočega gnojila pomladi in poleti. (Pogostost gnojenja je odvisna od vrste gnojila, prilagodi jo glede na navodila zapisana na embalaži izdelka, ki ga uporabljaš).
Okolje: 18-30 stopinj in višja zračna vlaga. Ne maram direktnega sonca. Ob pomanjkanju zračne vlage viham listke.
Toksičnost: Netoksična. (Ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem.)
Bolezni in škodljivci: Ne zalivaj me preveč, saj sem nagnjena h koreninski gnilobi (prvi pokazatelj je odpadanje listov). Na meni se lahko pojavijo škodljivci, kot so listne uši, resarji, pršice prelke in kaparji.

 

Višina rastline v sadilnem lončku: 35 cm
Premer lonca: 14 cm

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Ker je vsaka rastlina unikatna, so možne manjše variacije. Med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, variegaciji, številu listov, vej, cvetov, itd. …

Vse rastline so primarno v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

×

Košarica