PRODAJALNA V LJUBLJANI JE ODPRTA (Peruzzijeva 84b): pon in sre: 13-18, tor in čet: 8-15

Rožmarin

12.00 

Zagotovo me poznaš 😉 Sem ena izmed najbolj znanih rastlin in ena izmed čudovito dišečih začimbnic. Zdaj pridem k tebi v lončku, tako da me lahko hraniš znotraj ali zunaj. V toplih poletnih dneh bom sicer res vesel, če me bo zunaj božalo sonce. Cvetim od aprila do maja in sicer z vijoličnimi cvetovi. Moj čudovit vonj te bo v mislih popeljal na morje, hkrati pa bo koristno odganjal razne škodljivce, ki bi utegnili obiskati tvoj vrt.

Izvor: Mediteran

 

Ni na zalogi

Obvestilo o novi zalogiSeznam želja

Opis

Rožmarin Rosmarinus officinalis

NEGA

Zemlja: Hranljiva ter zračna in odtočna zemlja (mešanica humusa, zemlje in perlita).
Svetloba: Svetlo mesto – rad sem na soncu tudi po ves dan.
Zalivanje: Zalij me, ko se zemlja izsuši. To je približno dvakrat na teden. Če me imaš zunaj na terasi in hkrati ne pod streho, je najboljše, da me v deževnem obdobju prestaviš pod streho, saj tako lažje nadzoruješ, koliko vode potrebujem.
Gnojenje: Ne potrebujem veliko, dovolj bo mešanica tekočega gnojila spomladi. (Pogostost gnojenja je odvisna od vrste gnojila, prilagodi jo glede na navodila, zapisana na embalaži izdelka, ki ga uporabljaš).
Okolje: Preferiram toplo in sončno okolje.
Toksičnost: Netoksičen. Če si me hišni ljubljenček res obilno privošči, lahko pride do neželjenih učinkov. (Ker se podatki o toksičnosti rastlin razlikujejo in spreminjajo, priporočamo, da se o preverjenih podatkih posvetuješ z veterinarjem).
Bolezni in škodljivci: Načeloma nimam znanih škodljivcev. Pazljivo le z zalivanjem, da se me ne poloti koreninska gniloba.

 

Višina rastline v sadilnem lončku: 25–35 cm
Premer lonca: 14 cm

 

OPOMBA

Fotografije prikazujejo primer rastline in ne dejanske rastline, ki jo naročite. Ker je vsaka rastlina unikatna, so možne manjše variacije. Med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, variegaciji, številu listov, vej, cvetov, itd. …

Vse rastline so primarno v plastičnih sadilnih lončkih. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

×

Cart