• V košarici nimaš nobenega izdelka.

Roza in rdeče rastline

  /    /    /  Roza in rdeče rastline

Prikaz vseh 19 rezultatov

Če iščeš način, kako osvežiti svoj dom z barvitimi odtenki rdeče in roza ter hkrati vnesti živahnost v notranje prostore, potem imaš srečo! Pri Džungla Plants ti ponujamo raznoliko izbiro rdečih in roza rastlin. Rdeče in roza barve so znane po tem, da vzbujajo občutek strasti, ljubezni, energije in veselja. Ko te barve vnesemo v notranje prostore, lahko takoj dvignejo razpoloženje in dodajo toplino vsakemu prostoru. Prav zato so rdeče in roza rastline odlična izbira za dekoracijo doma ali pisarne. Ne glede na to, ali iščeš nekaj, kar bo osvežilo tvoj dnevni prostor, kuhinjo, spalnico ali pisarno, so rdeče in roza rastline odlična izbira.

Poleg estetske vrednosti imajo te rastline tudi druge prednosti. Mnoge med njimi so enostavne za nego in se dobro prilagajajo različnim svetlobnim pogojem. Poleg tega so nekatere med njimi odlični čistilci zraka, kar pomeni, da bodo izboljšale kakovost zraka v tvojem domu. To naredi rdeče in roza rastline popolno kombinacijo lepote in funkcionalnosti.

Rdeče in roza barve v svetu rastlin

Rdeča in roza barva sta v svetu rastlin precej pogosti, še posebej v listih in cvetovih. Te barve so rezultat prisotnosti pigmentov, kot so antociani in karotenoidi, ki dajejo rastlinam njihovo značilno barvo. To pa so nekatere najpogostejše vrste rastlin, ki jih povezujemo z rdečimi in roza odtenki:

Kalateja (Calathea)

Kalateje so priljubljene sobne rastline, ki so znane po svojih pestrih in živahnih listih. Medtem ko so osnovno zelene, imajo mnoge vrste kalatej čudovite roza in rdeče vzorce ter podrobnosti na listih. Primeri vključujejo Kalatejo “Medallion” z roza vzorci in Kalatejo “Dottie” s svetlo roza črtami.

Aglaonema

Aglaoneme so priljubljene zaradi svoje sposobnosti prilagajanja različnim svetlobnim pogojem. Vendar pa so nekatere vrste, kot Aglaonema ‘Crete Flame’, prepoznavne po svojih roza in rdečih listih, ki dajejo rastlini poseben videz.

Philodendron

Philodendroni so vsestranske rastline, ki so enostavne za nego. Hibridi, kot je Philodendron ‘Pink Princess’, pa izstopajo zaradi svojih roza pege in vzorcev na listih. Te rastline prinašajo svežino v notranji prostor s svojo živahno barvo.

 

V spletni trgovini Džungla Plants najdeš široko paleto rdečih in roza rastlin, ki bodo zadovoljile vsak okus in potrebo. Tu je nekaj primerov rastlin, ki jih najdeš pri nas:

Bugenvilija ‘Sanderiana’ (Bougainvillea glabra)

Ta čudovita vzpenjava rastlina navdušuje z bujnim rozasto-vijoličastim cvetjem. Izvira iz Južne Amerike, a jo pogosto najdemo tudi na slovenskem Primorju. Najbolje uspeva na sončnih mestih, a ne prenaša nizkih temperatur.

Anacampseros rufescens variegata ‘Sunrise succulent’

Ali pomisliš na bombone, ko vidiš to rastlino? Ta variegirana sukulenta s kombinacijo zelene, roza in bele barve je prava poslastica za oči. Raste hitro in ne zahteva veliko nege, zato je odlična izbira za vse ljubitelje rastlin.

Malajska vrčnica ‘Gaya’ (Nepenthes)

Če si želiš nekaj nenavadnega, potem je ta mesojedka odlična izbira. Potrebuje veliko svetlobe in stalno vlažno zemljo. Pri mesojedkah je pomembno, da se jih zaliva z destilirano vodo ali deževnico.

Aglaonema ‘Pink star’

Ta aglaonema ima izrazite roza liste in je odlična izbira za tiste, ki iščejo rastlino z živahnimi barvami. Ne zahteva veliko nege in se dobro znajde v notranjih prostorih. Aglaoneme so primerne tudi za pisarne, saj prenesejo manj svetlobe in nižjo zračno vlago.

Ficus elastica ‘Belize’

Ta fikus ima značilne roza tone, ki se prepletajo z zeleno. Je odličen za začetnike, saj ni zahteven za nego. Postavi ga na svetlo mesto in zalivaj, ko se zemlja skoraj v celoti izsuši.

Singonij ‘Neon Robusta’ (Syngonium podophyllum)

Če si med tistimi, ki jih je zajel trend roza sobnih rastlin, potem bo ta singonij prava izbira. S svojimi srčastimi kremasto roza listi ne bo razočaral. Enostaven je za vzdrževanje in odlično čisti zrak. Sčasoma bo potreboval oporo, saj je plezalna rastlina, zato priporočamo uporabo kokosove opore.

Tradescantia arbiflora ‘Nanouk’

Ta tradescantia je enostavna za vzdrževanje in hitro raste. Njeni listki so prelepi, saj se naključno prelivajo v zeleno, belo in vijolično barvo. Gre za zelo popularno rastlino, saj ne zahteva veliko nege – zalij jo, ko se zemlja v celoti izsuši in postavi jo na svetlo mesto, da boš ohranil/a njeno lepo vijolično barvo listov.

Aglaonema ‘Crete Flame’

Ta aglaonema ima čudovite rdeče in roza robove, ki se odlično ujemajo s kontrastno zeleno. Uspeva tudi v nekoliko temnejših prostorih, kar jo naredi za odlično izbiro za različne dele doma.

Earth star plant ‘Rubin Star’ (Cryptanthus)

Ta cryptanthus ima prelepe roza liste, ki takoj pritegnejo pozornost. Rada ima posredno svetlobo in vlažno zemljo. Gre za terarijsko rastlino in je super izbira za popestritev terarija z živahnimi roza barvami.

Philodendron ‘Pink Princess’

Ta filodendron je redka umetno ustvarjena hibridna rastlina z rožnatimi pegami. Rada ima obilo posredne svetlobe in je enostavna za vzdrževanje. Vsak nov list te bo presenetil z edinstveno variegacijo.

 

Če si navdušen/a nad rdečimi in roza rastlinami ter bi želel dodati barvito noto svojemu domu, potem preveri pestro ponudbo v naši spletni trgovini Džungla Plants. V naši ponudbi najdeš raznolike rastline, ki bodo oživele tvoj dom s čudovitimi odtenki rdeče in roza barve. Pri Džungla Plants skrbimo za kakovost svojih rastlin. Ne glede na to, ali si začetnik ali izkušen vrtnar, lahko najdeš rdeče in roza rastline, ki bodo zadovoljile tvoje potrebe.

Torej, zakaj čakati? Obogati svoj dom s toplimi barvami rdeče in roza ter si privošči čudovite rastline iz Džungla Plants. S pravilno nego bodo te rastline oživele tvoj dom ali pisarno ter ustvarile prijetno in privlačno okolje. Ne glede na to, ali se odločiš za kalateje, aglaoneme, fikuse ali druge rastline, boš zagotovo užival/a v njihovi lepoti in pozitivnem vplivu, ki ga prinašajo v tvoj vsakdan.